Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 4 Ekim 2021 252 Görüntüleme

Sapro çevre temizliği için kolları sıvadı

Çevresel alanda yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmaları ile dikkatleri çevresel ayakizinin önemine çeken, Türkiye’nin en büyük ıslak mendil üreticisi Sapro; İstanbul’da kıyı temizliği gerçekleştirdi. DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ile ortaklaşa gerçekleştirilen kıyı temizliği etkinliğinde Sapro çalışanları kıyıdan   atıkları toplayarak denize karışmasını önledi. 

 

 

Islak mendil sektöründe Türkiye’nin en büyük üreticisi konumunda bulunan Sapro, son dönemde çevresel ayakizini azaltmaya dair yapılan yatırımlar ve yürütülen çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Türkiye’nin ilk doğada çözünür ıslak mendilini üretmek için büyük bir yatırım gerçekleştiren Sapro, bu kez çalışanlarıyla birlikte önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ile bir araya gelen Sapro, İstanbul’un Gümüşyaka ilçesinde kıyı temizliği gerçekleştirdi. TURMEPA Gönüllü Bölümü ekibi koordinasyonundaki etkinliğe 30 Sapro çalışanı katıldı. İki saat süren etkinlikte 51 kg ağırlığında plastik, kağıt, metal ve cam atık toplandı. Sonrasında toplanan atıklar geri dönüşüm sistemine kazandırılmak üzere Silivri Belediyesi’ne teslim edildi.

 

Etkinlik hakkında konuşan Sapro Kalite Güvence & Projeler Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Barbaros Sert, şirket olarak en büyük önceliklerinin özellikle de çevresel sürdürülebilirlik olduğunu belirtti. Sürdürülebilirlik yönündeki çalışmalara büyük ağırlık verdiklerini kaydeden Barbaros Sert şöyle konuştu: “Bildiğimiz haliyle doğanın yok olduğunu bizzat yaşadığımız bir çağdayız ve dünyayı getirdiğimiz bu durumdan insan olarak büyük üzüntü duymaktayız. Bununla birlikte; IPCC’nin, iklim aktivistlerinin ve de bilim insanlarının sesine kulak vererek en azından mevcut olanı gelecek nesiller için muhafaza etmek üzere bu dünyada yaşayan bireyler olarak kollarımızı sıvamalıyız. Hem bireysel hem de kurumsal olarak çevresel ayak izimizi ne şekilde azaltabileceğimize dair düşünmeli ve attığımız her adımı da bu odak ile atmalıyız. Bizler de atıkların doğaya atıldığı takdirde çevreye ve dolaysıyla da ondan ayrı olmayan insana etkisinin önemine dikkat çekmek üzere pandemi sebebiyle uzun süredir beklediğimiz kıyı temizleme etkinliğini düzenledik. Türkiye halkını da yere, toprağa ve denize atılan atıkların etkilerine dair duyarlı olmaya çağırıyor ve buna göre hareket etmenin öneminin altını çiziyoruz.” 

Barbaros Sert, aynı zamanda bu etkinliğe ön ayak oldukları için DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’ya da teşekkürlerini sundu. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com