Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 17 Eylül 2021 243 Görüntüleme

Birmingham Kadınlar ve Çocuklar NHS Vakfı Veri Merkezinde Dayanıklılık ve Kesintisiz IT Operasyonları İçin Schneider Electric EcoStruxure™ IT Expert’i Devreye Aldı

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde lider Schneider Electric ile Elit İş Ortağı Advanced Power Technology (APT), ödüllü EcoStruxure IT™ Expert yazılımının Birmingham Women and Children’s NHS Foundation Trust (Birmingham Kadın ve Çocuklar NHS Vakfı) için kurulumunda işbirliği yaptı. Açık, satıcıdan bağımsız ve birlikte çalışabilir veri merkezi altyapı yönetimi (DCIM) platformu ile tröst özel uzaktan izleme çözümünden, veri destekli karar alma sürecinden faydalanacak, dağıtık IT ve kritik yedek güç sistemlerinin dayanıklılığı ve çalışma süresi artacak. EcoStruxure IT Expert güvenlik ve arıza risklerini azaltmak ve verimliliği artırmak için her yerden görülürlük, alarm, önleyici bakım olanakları ve veri destekli tavsiyeler sağlayan gelişmiş bir uzaktan izleme aracı olup Schneider Electric’in IoT özellikli EcoStruxure mimarisinin bir parçasıdır.

Schneider Electric İngiltere ve İrlanda Güvenli Enerji Bölümü Başkan Yardımcısı Marc Garner şunları söyledi: “Enerji altyapısının ve kritik görevli sistemlerin ulaşılabilirliği sağlık çalışanları için vazgeçilmez niteliklerdir. EcoStruxure yazılımı ile Birmingham Women and Children’s NHS Foundation Trust, daha fazla görülürlük ve dayanıklılık elde ederken dağıtık edge ortamında çalışılamayan süre riskini azaltabilecektir.”   

2017 yılında iki hastanenin birleşmesiyle kurulan Birmingham Women and Children’s NHS Foundation Trust, 140.000'den fazla hasta için sağlık hizmetleri sağlıyor. Vakfın operasyonları, fonksiyonları hastanenin her iki kampüsünde konsolide ve entegre edilmiş kapsamlı bir IT altyapı sistemi tarafından destekleniyor. Bunlara iki saha veri merkezi, giderek artan sayıda dağıtık ağ kabini ve kritik ekipman ve hasta verilerini koruyan 100'den fazla kesintisiz güç kaynağı (UPS) dahil edilmiştir.

Uzaktan izleme dayanıklılığı artırıyor

Kesintisiz çalışma süresi tröstün IT departmanı için en önemli önceliktedir ve hasta yönetimi ve klinik uygulamaların her zaman çalışır halde olmasını sağlar. Arıza durumunda kesintisiz çalışma için vakıf, veri merkezlerinin birbiri için arıza durumunda destek sağlamasını sağlayan ayrıntılı bir felaket durumunda geri yükleme – disaster recovery (DR) – planına sahiptir. Ayrıca çeşitli edge bilişim lokasyonlarında bulunan UPS'lerin gerçek zamanlı olarak izlenmesi, bataryalarının ve diğer kritik bileşenlerin çalışır halde olmasının sağlanması gereklidir. 

Eskiden yedek güç ve IT ekipmanının sağlık durumunu kontrol etmek için manuel denetimler gerekiyordu. Ancak altyapının dağıtık yapısı dikkate alındığında tröst, denetimlerin aralarının açıldığını gördü. Bu durum, batarya arızası ve IT uygulamalarında çalışılamayan süre riskini artırıyordu. IT ve UPS dayanıklılığını artırması gerektiğini anlayan vakıf, enerji açısından verimli güç ve soğutma sistemleri alanında uzman olan Advanced Power Technology'den (APT) destek talebinde bulundu.

Çalışma süresinin artırılması 

APT; UPS, batarya sistemleri ve edge IT altyapısının izlenmesine ve yönetilmesine yardımcı olmak amacıyla Schneider Electric EcoStruxure IT Expert yazılımının kurulmasını tavsiye etti. Bulut tabanlı mimari ile veri merkezlerini, dağıtık IT ve yedek güç sistemlerini birbirine bağlamalarına ve bunları merkezi bir konsoldan izlemelerine olanak tanıyor. Ayrıca durum güncellemeleri ve alarmlar uzak cihazlardan yönlendirilebiliyor, gerçek zamanlı görülürlük sağlanıyor ve çalışılamayan süreleri engelliyor.

APT Genel Müdürü John Thompson şunları söyledi: “Yıllık denetimler geleneksel olarak UPS sistemlerinin acil durum operasyonlarının ihtiyaçlarını karşılamaya yeterli olduğuna dair güvence sağlıyordu. Ancak, ihtiyaç anı çağrısı söz konusu olduğunda tröst, bu yaklaşımı yetersiz buldu. EcoStruxure IT Expert kurulumu, ekibin artık UPS'in operasyonel durumuna ve kritik yüklerini desteklemek için mevcut çalışma zamanına ilişkin 7/24 kesintisiz güvenceye sahip olduğu anlamına geliyor."

Veri destekli karar alma ile daha yüksek verimlilik

EcoStruxure IT Expert'in ilave özellikleri ile vakıf, sıcaklık ve nem gibi IT ve ağ altyapılarının performansını etkileyebilecek çevresel koşulları izleyebiliyor. Bu ortamlarda soğutma verimliliği son derece önemli ve ağ kabinlerinde toz ve yetersiz havalandırmaya bağlı sorunlar yaşanabiliyor. Bu noktada EcoStruxure IT Expert sayesinde IT departmanı, tesis yönetimiyle birlikte temel paydaşlar için ayrıntılı bilgiler sağlayabiliyor. Böylece yapılan yatırımlar çalışma süresini maksimize edecek şekilde olacak ve tröst, donanım varlıklarını daha sürdürülebilir ve verimli bir şekilde yönetecektir.

Birmingham Women and Children’s NHS Foundation Trust ICT Altyapı Yöneticisi Jas Purewall şunları söyledi: “Pazarın lider tedarikçisi tarafından sağlanan EcoStruxure IT ile bize tam anlamıyla rahatlık veren harika bir ürüne sahibiz. İlave yüklerin etkisini değerlendirebiliyor ve uygulama verilerinden faydalanarak UPS'i aşağıya veya yukarıya ölçeklendirmeye karar verebiliyor, boyutlandırmayı doğru yapabiliyor ve sistemi verimli bir şekilde çalışması için optimize edebiliyoruz.” 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com