Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 15 Eylül 2021 231 Görüntüleme

LEXUS ile Ayrıcalıklı Sohbetler’in Konuğu Can Çavuşoğlu

Radyo Vizyon Yayıncısı Serkan Kızılbayır’ın, sektördeki saygıdeğer konumu ve başarılı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren MAG Medya’nın kurucusu Can Çavuşoğlu ile özel hayatı, iş ve başarılı projelerine ilişkin merak edilenleri konuştuğu keyifli röportajı sizlerle…

 

Sizi biraz daha yakından tanımak isteriz. Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Ankaralı tüccar bir ailenin 4. kuşak temsilcisi olarak da ticaret hayatı benim için kaçınılmaz bir kader sanırım… Dedem Rahmetli Mehmet Raşit Çavuşoğlu, Vehbi Koç ve arkadaşları ile beraber “On Birler” adı altında ilk gayri resmi ticaret odasını kuranlardan biri… Babam da uzun yıllar Ankara Ticaret Odası Başkanlığı yapmış biri… Ben de arkadaşlarıma kıyasla erken yaşta gelişen ticarete olan ilgimi, üniversite yıllarında birçok girişimle hayata geçirdim… Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden şeref listesine girerek mezun oldum ardından Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdim; ayrıca Gerilla Pazarlama Teknikleri üzerine yüksek lisans tezimi yazdım.  O yıllar benim için çok büyük tecrübelerle doludur… Mezun olduktan sonra da bu yönde ilerleyeceğimin farkına vardım ve aile şirketinde çalışmaya başladım.

 

Her zaman farklı bir vizyonunuz var. Girişimcilik ruhunuz birçok gence ilham oluyor… Sık sık üniversitelerde konuşmacı olarak davet aldığınızı biliyorum. MAG’ın kuruluşu nasıl oldu? Yıllar içinde bağımsız bir medya grubu olarak başarılı bir yere sahip Türkiye’deki nadir gruplardansınız…

Çok teşekkürler… Yirmi yıla yaklaşan serüvenimizde MAG olarak ilk ve tek olduğumuz pek çok şey oldu… Öncülük bizim sevdiğimiz bir şey… 2003 yılında sosyal medya bu kadar yaygın değildi, mezun olduktan sonra arkadaşlarımızın birçoğunun yurt dışına çıkması ile onların memlekete olan merakları arttı. Biz de gittiğimiz yerlerden fotoğraf çekip arkadaşlarımıza göndermeye, oluşturmuş olduğumuz internet sitesine o görselleri yüklemeye başladık. Sonra bu durum çok popülerleşti. “Ankara’da ne oluyor, ne bitiyor?” diye merak eden herkes web sitesini takip etmeye başladı ve inanılmaz dönüşler almaya başladık. Devamında o kadar çok fotoğraf talebi aldık ki, o dönem ulusal bir dergide çalışan muhabir arkadaşımızı işe aldık ve MAG böylece doğmuş oldu.

 

MAG Medya çatısında şu anda neler var? 

MAG Yayın Grubumuz aylık olarak yayınladığımız MAG ana dergimiz olmak üzere; MAG Business ile iş hayatının nabzını tutuyor, MAG Dekorasyon dergimiz ile mimari ve tasarımsal trendleri takip ediyor, MAG Kids, MAG Beauty, MAG İnşaat-Emlak gibi dönemsel olarak çıkardığımız dergilerimizi de ilgilileriyle buluşturuyoruz. Basılı olarak çıkardığımız dergimizi, Web siteleri, appler ve çeşitli işbirlikleri ile ayda 5.5 milyon kişiye ulaşıyoruz.

 

MAG PR Solutions olarak; halkla ilişkiler çalışmaları kapsamında iş ortaklarımızın bilinirliğini arttırmak yönünde faaliyetler düzenliyoruz. Aynı zamanda etkinlik ve organizasyon danışmanlığı kısmımız ile markalarımızın doğru hedef kitleye etkin iletişim araçları ile ulaşmalarını sağlıyoruz. Medya, gücüne inandığımız ve her alanda markalarımızın da içinde yer almasını sağladığımız bir sektör. Doğru iletişim kanallarını hedef kitleye ulaşmak için kullandığınızda aldığınız geri dönüşler sizleri mutlu ediyor. Bizler de MAG PR Solutions olarak markalarımızın iletişim ihtiyaçlarını belirledikten sonra onları hedefleri doğrultusunda bilinirlik açısından üst seviyeye çıkaracak faaliyet alanları belirliyoruz.

 

MAG Digital olarak dijital pazarlama ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Sosyal medya ve dijital platformlar artık geleneksel mecralarla birlikte yürütülmek durumunda. Medya dediğinizde tüm mecraları ele aldığınızda bir marka için hiçbirini birbirinden ayıramayacağınız konumdayız. Biz de bu yüzden MAG Medya çatısı altında tüm birimleri ile hizmet veren bir yapı oluşturduk. Amacımız; iş ortaklarımızın tek bir iletişim kanalı üzerinden tüm verilere rahatlıkla ulaşabilmesini sağlamak. Bu sayede zaman kaybı olmadan iletişim ihtiyacı anlamında aktardığı tüm bilgileri tekrar tekrar anlatmak zorunda kalmadan profesyonel destek alması. Dijital dünyanın gereksinimlerini yakından takip ederek oluşturduğumuz çalışmaları PR çalışmaları ile de geliştirdiğinizde markanız için sarf ettiğiniz çabanın karşılığını görüyorsunuz. 

 

Çok güzel ve başarılı bir ekibe de sahipsiniz. Sizce başarı nedir? 

Kimine göre başarılı olmak çok para kazanmak, kimine göre ise bir şeylere sahip olmak demek. Benim önceliğim ise her zaman ailedir. Ailem; mutlu, sağlıklı ve huzurlu oldukça kendimi başarılı görürüm. Aileden bir çeper dışarı çıktığımız zaman, çalışma arkadaşlarımı mutlu edebiliyorsam ve onlar çalıştıkları iş yerinden memnunlarsa bunu başarım olarak görüyorum.

 

Biraz da hayatınızda büyük yeri olan Fenerbahçe’den bahsedelim. Maçları kaçırmıyorsunuz değil mi? 

Sormayın, Fenerbahçe bir bağımlılık, bizde babadan oğula geçiyor, beraber seyretmiyorsak da telefon ile mutlaka pozisyonları yorumluyoruz. Kazanırken keyifli, kaybedince o hafta zulüm.

 

Bu sene ne olacak? Sizce şampiyon kim olur? 

O sene bu sene! Tabii ki Fenerbahçe…

 

Sizin de arabalara karşı ilginiz de bilginiz de var, biliyorum. Lexus’u nasıl buldunuz? 

Çok iyi! Öncelikle sohbetle daha da keyifli bir hale gelen bu sürüş deneyimi için çok sağolun. Lexus bildiğim, sevdiğim ve kullandığım bir marka. Ben çocukluğumda ilk kez Amerika’da görmüştüm; orada pek çok üst segment markanın da üstünde bir marka olarak aklıma kazınmıştı. Ülkemize gelmesi beni çok mutlu etti. SUV’lerde özellikle, Lexus çok çok iyi. Tasarımı, kullanım kolaylığı, dinamizmi, karizması… Pek çok özelliği ile fark yaratıyor… Yıllar boyunca çok fazla araba kullanmış ve halen çok çeşitli arabalar kullanan biri olarak; sürüşü hakikaten çok zevkli bir otomobil bence… 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com