Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 27 Ağustos 2021 263 Görüntüleme

Milletvekili Tutdere Birlik ve Kerdeşlik Mesajı Verdi

TMMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi tarafından Yeni Mahalle Cemevi’nde düzenlenen Kerbela Şehitlerini Anma ve Aşure Programına katıldı, programda birlik ve kardeşlik mesajı paylaştı.

 

Kerbela olayının bütün insanlığın ortak acısı olduğunu vurgulayan Milletvekili Tutdere, “Aradan 1400 yıl geçmiş olmasına rağmen maalesef Kerbela olayının yaşandığı topraklarda, kardeş kanı akmaya devam ediyor, zulüm ve gözyaşı devam ediyor. İnşallah bu aşure kardeş kanının durmasına, birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe vesile olur” ifadelerini kullandı.

 

Gücü Elinde Bulunduranların Kerbela’dan Ders Çıkarması Gerekiyor

 

Milletvekili Tutdere, “Tarihe baktığımızda Kerbela olayının dini, siyasi birçok sonucu olduğunu görmekteyiz. Gücü elinde bulunduran yöneticilerin adaletten, haktan ve hukuktan uzaklaştıklarında ne kadar zalimleştiklerini maalesef Kerbela’da gördük. Bütün gücü elinde bulunduranların, mutlaka ve mutlaka Kerbela’dan ders çıkarması, haktan ve adaletten asla uzaklaşmamaları gerektiklerini bilmeleri gerekiyor. Ben de Muharrem Ayı boyunca tuttuğunuz oruçların hak katında kabulünü diliyorum. Aşurenin bölgemizde ve coğrafyamızda birliğe kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Kerbela şehitlerini ve Kerbeladan bu yana bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, onların hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com