Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 25 Ağustos 2021 250 Görüntüleme

Dünyanın En Büyük Inovasyon Yarışması Geri Döndü; Global Change Award

Moda endüstrisini dönüştürmesi amacıyla başlatılan dünyanın en büyük inovasyon yarışması yeniden başlıyor. Global Change Award 2022, toprak, su, okyanus, iklim ve biyolojik çeşitlilik gibi tüm dünyanın odak noktalarını kapsayarak moda endüstrisinin döngüsel ve gezegen dostu olma yönündeki dönüşümünü hızlandırabilecek erken aşamadaki inovasyonları arıyor. Kazananlar, H&M Vakfı tarafından sağlanan 1 milyon Euro değerindeki ödülü paylaşacak.

 

Global Change Award, Accenture ve KTH Kraliyet Teknoloji Enstitüsü iş birliği ile, kar amacı gütmeyen H&M Vakfı tarafından 2015 yılında başlatıldı. Yarışma, başlangıcından bu yana 20.000'den fazla başvuru aldı ve kazananlardan bazıları, önde gelen endüstri aktörleriyle iş birliği yapmaya devam ediyor. Pandemi nedeniyle verilen kısa bir aradan sonra, inovasyon mücadelesi şimdi yeniden başlıyor. Bu yıl 6. sı düzenlenen yarışmanın kapsamı değişiyor; moda endüstrisini döngüsel hale getirebilecek fikirler yerine artık gezegende olumlu bir moda geleceği yaratmak için global ortak alanların bir veya birkaçına hitap eden çözümler aranıyor. GCA hız, ölçek ve etkiye önem veriyor ve şimdi moda endüstrisinin 2030'dan önce radikal bir değişim gerçekleştirmesi ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini gerçekleştirmesi için çıtayı yükseltiyor ve daha bütünsel bir yaklaşım izliyor.

 

“Toprak, su, okyanuslar, iklim ve biyolojik çeşitliliğe odaklanmanın moda endüstrisinde gerçek bir değişime yol açacağına ve bu endüstriyi gezegen dostu yapabaileceğine inanıyoruz. Yarışmaya hazır tüm yaratıcı inovasyonlarla, moda endüstrisinin gerçekten sürdürülebilir olabileceğine dair bir umudumuz var. Bu yeni kapsamdaki yarışmaya gelecek başvuruları heyecanla bekliyoruz." diyor H&M Vakfı İnovasyon Lideri Erik Bang.

 

1 milyon euro’yu paylaşacak ve bir yıl boyunca GCA Impact Accelerator erişimi elde edecek olan beş proje uzmanlardan oluşan seçici kurul tarafında seçilecek. GCA Impact Accelerator, fikirlerin hızlıca değerlendirilmesini sağlamak için tasarlanmıştır ve kazananlara çok değerli bir koçluk ve desteğin yanı sıra güzel bir sosyal ağ ve hatırlamaya değer anılar sağlar. GCA’un başvuru süresi 25 Ağustos 2021’den 20 Ekim 2021’e kadar sürecek ve kazananlar ise Nisan 2022’de açıklanacak.

“Moda endüstrisinin, oyunun kurallarını değiştiren, gezegen dostu büyük çözümleri acilen özümsemesi gerekiyor. Erken aşamadaki inovasyonları destekleyerek bu süreci hızlandırmaya yardımcı olmak ve bunları daha geniş bir piyasaya sunmak istiyoruz.” diyor Karl-Johan Persson, H&M Yönetim Kurulu Başkanı ve H&M Vakfı yönetim kurulu üyesi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com