Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 18 Ağustos 2021 240 Görüntüleme

DSP Muğla il başkanı Michael Eser Aşkar’dan yangın sonrası önemli açıklama

DSP Muğla il başkanı Michael Eser Aşkar, “ Yangına sığınarak, bölgelerde yapılaşmaya izin verilmemeli. Bir ağaç yerine en az 10 ağaç dikilerek bu durum telafi edilmelidir” dedi.

ORMANCILIK YENİDEN KAZANDIRILMALI

 

DSP Muğla il başkanı Michael Eser Aşkar, Muğla’da yaşanan yangın felaketinin ardından, bölgedeki yaraların hükümet tarafından bir an önce sarılması gerektiğini söyledi. Başkan Aşkar, “Bir kere ormancılık yeniden kazandırılmalı. Çiftçilerle iç içe olunmalı sorunları dinlenilmeli. Yer fıstığı ise fıstık, yemse yem, ağıl ise ağıl bunlar sağlanmalı. Yaralar sarılmalı. Belli bir koordinasyon içerisinde yani ben şu partiyim bu partiyim denmemeli. Ve halkımıza insanlarımıza hizmette bulunulmalı. Yani bu önemli.” Dedi.

YANGINLARA SIĞINARAK, BÖLGELERDE YAPILAŞMALARA İZİN VERİLMEMELİ

Yangın bölgelerinde ağaçlandırma çalışmalarının başlaması gerektiğini ve yangına sığınarak çıkarılan bir kararname ile bölgelerde yapılaşmalara izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen başkan Aşkar şöyle konuştu:
“Onun haricinde ormanlarımız yandı. Ama tutup ta oraya bir kararnamenin arkasından ona sığınarak ta yapılaşmaları vs. bunlar yapılmamalı. Bunlar izin verilmemeli. El ele verilerek yeni ağaçlar dikmeliyiz. Yangınlara dayanıklı daha güzel bir şekilde eğer bir canımız ağacımız yandı ise yerine bizim en az 10 tane fidan dikmeliyiz. Biz öncü olarak diğer DSP’li il başkanlarımızla da başladık. Fidanlarla ilgili çalışmalarımız var. Şuanda soğutma çalışmalarının bitmesi ve bazı şeylerin toparlanmasını bekliyoruz. Daha sonra bu konuda çalışmalarımızı yapacağız. Her yere daha fazla ağaçlarımızı dikeceğiz.”

Diğer yandan bu yangınlara sebep olanlar var ise acilen tespitlerinin yapılarak gerekli cezaların verilmesi gerektiğini belirten Aşkar, “Ağacı bıraktık ya o kadar canlı telef oldu, yazık yani, günah. Eğer bunun bir sebebi, bunu yapan bir şey var ise hem bu hızlı bir şekilde şu anki hükümet tarafından el konulup bir şekilde bulunulmalı, ortaya çıkarılmalı, ceza alacak kişiler var ise cezalandırılmalı ve hızlı bir şekilde iyileştirilme yoluna girilmeli. Zarar görmüş olan halkımıza bir an önce destek olup, yardımlar yapılmalı. Yeni ağaçlandırılmalar, yeni hayvan beslemek, yani bunlar çok önemli. Biz bunu bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com