Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 25 Temmuz 2021 258 Görüntüleme

Milletvekili Tutdere: köyleri karış karış geziyor geziyor, köylerden yükselen feryatları dile getiriyor

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, bayram ziyaretleri kapsamında Gölbaşı ilçesindeki ziyaretlerini sürdürüyor. Milletvekili Tutdere, Gölbaşı ilçesine bağlı belde ve köylere gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında yaşanan sorunlara kulak veriyor, ilgili makamlara iletmek üzere yaşanan sorunların notunu tutuyor. 

 

Gerçekleştirilen ziyaretlere Milletvekili Tutdere ile birlikte Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, Adıyaman İl Genel Meclisi Üyesi Nevzat Kozak, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Şeyhmus Ocak’la birlikte çok sayıda partili katıldı.

CHP Heyeti Gölbaşı’nın Köylerini Karış Karış Geziyor

Milletvekili Tutdere ve beraberindeki heyet, Gölbaşı ilçesine bağlı Belören ve Balkar Beldesi ile Gölbaşı’na bağlı Yarbaşı, Karaburun, Bağlarbaşı, Aşağı Azaplı, Yeşilova, Hacılar, Savran, Yukarıçöplü köylerine ziyaretler gerçekleştirerek yurttaşların bayramını kutladı. Tutdere, köylerde yaşanan sorunları köylülerden dinleyerek sorunların çözümü konusunda mücadele vereceğinin vurgunu yaptı.

 

İşsizlik, yoksulluk ve geçin sıkıntısının yurt genelinde ağır bir şekilde yaşandığını vurgulayan Milletvekili Tutdere, yaşanan sorunların kronik bir hal aldığını ve iktidarın bu duruma merhem olacak politikalar üretmediğini, yurttaşların çığlıklarına kulak vermediğinin altını çizdi.

Emeklilerimiz ve Gençlerimiz Ayakta Kalma Savaşı Veriyor

 

Emeklilerin ve gençlerin yaşadığı sorunları aktaran Milletvekili Tutdere, “Yıllarca alın teri dökerek ülkemizin kalkınması için mücadele eden emekçilerimiz, maalesef emekliliklerini refah içinde sürdüremiyor, geçimlerini sağlayamıyorlar. Enflasyon karşısında eriyen emekli maaşları ile geçim mücadelesi veriyorlar. Geçlerimiz ise işsizliğin pençesinde kıvranıyor, iş ve aş için büyük bir mücadele vermek zorunda kalıyorlar. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’daki emeklilerimiz ve gençlerimiz de yaşam mücadelesi veriyor, ayakta kalmak için adeta savaşıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Tutdere Adıyaman’lı Çiftçilerin ve Köylülerin Sesi Oldu

Gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında yaşanan problemleri ve gözlemlediği tespitleri dile getiren Tutdere, “Üreticilerimiz ve yetiştiricilerimiz yüksek girdi fiyatlarından, her geçen gün daha da artan ilaç, yem ve gübre fiyatlarından şikayetçiler. Çiftçilerimiz topraklarını sulayamadıklarından suya hasret bırakıldıklarından şikayetçi, kendilerini susuz tarım yapmaya mahkûm eden iktidara ise son derece öfkeliler. Çiftçilerimiz su bekliyor, suya hasret bir ömür sürmek istemiyorlar. İktidar Adıyamanlı hemşerilerimizi suyla buluşturmadığı gibi tarımsal sulamada kullanılan elektrik desteğinden yararlanmasına da imkân vermiyor. Çiftçilerimiz ve köylülerimiz, özellikle tarımsal sulamada kullanılan elektriğin yüksek tutarlı faturalarından şikâyet ediyorlar.” dedi.

Köylerde yaşanan sorunlar hakkında da konuşan Tutdere, “İktidar tarafından unutulan ve hatırlanmak istenmeyen Adıyamanımızın sorunları büyük. Fakat sorunların çözümü konusunda da iktidarın kulakları adeta tıkalı. Gölbaşı ilçemize bağlı Savran Köyümüz Çetintepe Barajı su tutma alanı içerisinde yer alıyor. Bu sebepten dolayı da hiçbir şekilde en ufak bir hizmet dahi almıyor. Köyün taşınma süreci ile ilgili de herhangi bir bilgi verilmiyor. Savran Köyü ve köyde yaşayan yurttaşlarımız adeta bir bilinmeze teslim edilmiş durumda. Karaburun Köyümüzden doğalgaz hattı geçmesine rağmen doğalgaza erişimden mahrum bırakılmış durumda. Köyümüz doğalgaz hattının üzerinde, fakat doğalgazı kullanamıyor. Diğer köylerimizde de benzer sorun ve sıkıntılar mevcut. Halktan uzaklaşan ve sırça köşklerinde keyifli bir yaşam süren iktidar artık yurttaşlarımıza kulak vermeli ve hayati durumdaki sorunları bir an önce çözmeli” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com