Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 28 Haziran 2021 213 Görüntüleme

Infobip ile çoklu kanaldan tekilleştirilmiş müşteri etkileşimi

Günümüzde müşteri iletişimi çözümleri ve yöntemleri, bilgi teknolojilerinin gelişimiyle yeni bir deneyim haline dönüşüyor. 2006 yılında Hırvatistan’da kurulan Infobip, SMS hizmetleri ile başladığı yolculuğunun devamında, bugün birçok farklı servise imza atan önemli bir iletişim platform haline geldi ve müşteri etkileşimine teknoloji odaklı bir bakış açısı kazandırdı.

 

Kurumların müşterileri ile kurduğu ilişkiler, bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimiyle artan seçenekler, müşteri ilişkilerine de hız ve çeşitlilik kazandırdı. Global pazarın önde gelen kurumlarından Infobip de 15 yılı aşkın sektör deneyimi ile bugün 6 kıtada yer alan 65 ofisiyle 190 ülkeye hizmet sağlıyor. 

 

7 milyardan fazla mobil cihaz ve yaklaşık 800 telekomünikasyon ağı üzerinde hizmet veren Infobip; Uber, Facebook, LG, Papa John's, Burger King, Xiaomi ve Costco gibi tüketici odaklı markalar ile Sberbank, Raiffeisenbank, Alpha Bank ve Emirates NBD dahil de olmak üzere 350'den fazla finans kurumuna hizmet veriyor.

 

Çok kanallı etkileşimde küresel bir lider konumunda olan Infobip, klasik çağrı merkezi platformu, e-posta ve SMS gibi bilinen iletişim kanalları hizmetleri sunuyor. Şirket ayrıca, sektör özelinde satış dönüşüm oranlarını ve müşteri sadakatini arttıran WhatsApp Business API ve Livechat hizmetleri ile canlı destek sağlayabildiği gibi, otomatize geliştirilebilen süreçlere yönelik Chatbot kurguları da geliştirebiliyor. 

 

Infobip Türkiye Ülke Müdürü Pelin Şeker, şirketle ilgili yaptığı değerlendirmede; “2006 yılındaki kuruluşumuzdan bu yana misyonumuzu, farklı bölge ve sektörlerdeki iş ortaklarımıza, erişilebilir ve yenilikçi iletişim teknolojileri sunmak, daha yaratıcı bir bakış açısıyla müşteri kitlelerini doğru şekilde genişletmeye odaklanmak olarak belirledik. Yerel pazarlardaki varlığımızla, bu bölgelerdeki pazarlarda daha etkin ve hızlı hareket edebilirken, günlük etkileşimlerle de yerel ihtiyaçlara yönelik en iyi çözümleri sunuyoruz. Infobip teknolojisi, dünya nüfusunun yüzde 60'ını temsil eden bir kitle tarafından kullanılıyor. Akıllı telefonların hayatımızın merkezinde yer aldığı bugünün dünyasında; bankalardan dağıtım şirketlerine kadar birçok kurumdan farklı iletiler alıyoruz. Infobip servislerinin çıkış noktası, bu mesajların ilk teknolojik versiyonu olan SMS hizmetleriydi. Bugün SMS hizmetleriyle beraber, WhatsApp Business, Chatbot, Conversations ve Moments gibi farklı hizmet modülleri sunuyoruz. Infobip’in sektörel anlamda geniş bir hedef kitlesi var. Elektronik ticaret, sağlık, finans, sigorta, yerel yönetimler, turizm, CRM şirketleri kısacası iletişim kurmayı hedefleyen tüm sektörler hizmet portföyümüzün içinde yer alıyor” dedi.

  

Tek platformdan çok kanallı hizmet

Infobip, şirketlere özel bir altyapı oluşturmaya gerek kalmadan iş uygulamalarına; ses, video ve mesajlaşma gibi gerçek zamanlı iletişim özellikleri sağlayan bulut tabanlı dağıtım modeli CPaaS (Hizmet Olarak İletişim Platformu) ile önemli verimlilik ve maliyet tasarrufuna imza atıyor. Bulut tabanlı hizmetler maliyetleri azaltırken şirket de ihtiyaçlarına ve kurumsal ölçeklerine uygun farklı seçenekleri tercih edebiliyorlar.

 

WhatsApp’in birden fazla müşteri temsilcisi ile profesyonel kullanımını sağlayan Infobip’in iletişim merkezi çözümü Conversations, dünyanın ilk dijital bulut temelli iletişim merkezi çözümü. Bileşik ve basit bir çalışma alanında sorunsuz çok kanallı etkileşimler aracılığıyla müşteri ve temsilci deneyimini iyileştirmek için tasarlanan Conversations, tüm sohbet uygulamaları ile tümleşik yapısıyla ve müşteri temsilcilerinin tek ekran üzerinden ölçümlenebilir raporlamaları sayesinde yüksek performans göstermelerini sağlıyor.

 

Omnichannel kampanya yönetimi için tasarlanan Moments, kişiye özel iletişim ile yeni müşterileri sürekli ve sadık müşterilere dönüştürmeye, satışa dönüşüm ve sepet oranlarını arttırmayı hedefliyor. Kampanya iletişimine chat kanallarını da ekleyerek müşteri tarafından istenen noktada müşteri temsilcisi ile bire bir iletişime olanak vererek, sektördeki rakiplerinden ayrışıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Mcdodo'dan acil durum şarj kiti

Mcdodo'dan acil durum şarj kiti

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com