Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 17 Haziran 2021 234 Görüntüleme

Babalara daha az hediye alınıyor

Babalara daha az hediye alınıyor
20 Haziran’da kutlanacak Babalar Günü için hediye alma oranları sınırlı kaldı.  Anneler Günü haftasında kargo sevkiyatlarında yüzde 50’ye kadar artış yaşanırken Babalar Günü haftasında bu oran yalnızca yüzde 10 oldu.
 
‘Coşkulu kutlanmıyor’
Babalar Günü haftasına yönelik sevkiyat oranları hakkında bilgi veren bilgi veren Aras Holding’in e-ticaret sevkiyatlarına odaklanan şirketi Jetizz’in Genel Müdürü Sinan Yavuz “Babalar Günü, Sevgililer günü, Anneler Günü kadar coşkulu kutlanan bir değil. Ayrıca erkeğe hediye alma kültürünün çok yaygın olmaması ve erkek grubu hediye seçeneklerinin kadınlara göre daha az olması nedenleriyle sevkiyatları çok fazla etkilemiyor” dedi.
 
Hediyeler anneye
Anneler Günü’nde hediye alma ve kutlama alışkanlığının Babalar Günü’ne göre çok daha yüksek olduğunu aktaran Yavuz, “Bu yıl anneler günü tam kapanmaya denk geldiği için e ticaret ve kargo kullanımı daha da arttı ve iki dönem arasındaki kargo gönderim farkı daha da açıldı. Sevkiyatlarda yüzde 50 civarı artış yaşandı ancak Babalar Günü’nde bu oranlar yüzde 10 civarında oldu” diye konuştu.
 
Gömlek tercih ediliyor
Babalar Günü hediye alışkanlıkları hakkında da bilgi veren Yavuz şunları söyledi: “Annelere küçük ev aletleri ve takı alınırken babalar için ise en çok gömlek, tişört, ayakkabı, saat ve parfüm alınıyor.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com