Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 17 Haziran 2021 256 Görüntüleme

Akustikhane Records’un çalıştığı ilk sanatçı Beliz’in, “Hate to Love You” adlı şarkısı müzikseverlerle buluştu

AKUSTİKHANE RECORDS'UN ÇALIŞTIĞI İLK SANATÇI BELİZ'İN, ''HATE TO LOVE YOU'' ADLI ŞARKISI MÜZİKSEVERLERLE BULUŞTU

Televizyonda ve dijital platformda yaptığı yayınlarla pek çok ilke imza atan Akustikhane, yeni bir müzik yapım şirketi kurdu. Daha önce hiç duyulmamış müzisyenlerle çalışarak, ilk albümlerini yapmayı amaçlayan Akustikhane Records’un ilk sanatçısı Beliz’in “Hate to Love You” adlı şarkısı dijital müzik platformlarında yayınlandı.

Farklı bir vizyon ve bir çatı müzik platformu markası kimliği ile müzikseverleri heyecan verici serüvenlere çıkaran Akustikhane, son dönemde devreye aldığı yeniliklerin arasına müzik yapım şirketi Akustikhane Records’u da ekledi. Akustikhane Records, yarınlara daha fazla yeni isim bırakmak adına daha önce hiçbir kaydı olmayan yetenekli müzisyenlerle bir araya gelerek stüdyo albümleri yayınlıyor.

Akustikhane Records’un ilk sanatçısı Beliz, ilk şarkısı ise “Hate to Love You” oldu

Akustikhane’nin yeni isimler keşfetme hedefiyle Instagram üzerinde düzenlediği yarışmaya katılan genç müzisyen Beliz, “Akustikhane Records’un da çıkış sanatçısı oldu. 

Beliz’in Akustikhane’nin yarışmasında söylediği “Hate to Love You” adlı şarkı, Cüneyt Yamaner’in aranjesiyle yeniden hayat buldu. Pop-rock türünde yağmurlu bir hisse sahip olan şarkı, Beliz’in kendine has vokaliyle soul esintileri de taşıyan zamansız bir eser duygusu yaratıyor. “Hate to Love You”, tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluşuyor. 

27 yaşındaki Beliz’in müzikle ilişkisi çocukluk yıllarında başladı. Önce okul korosuna katılarak, daha sonra ilk gitarını alarak kendini geliştirdi. İlerleyen dönemlerde, Türkiye'nin sayılı luthierlerinden İsmail Dalgın’ın gitar yapım atölyesinde çıraklık yaptı. Atölyede birçok değerli sanatçıyla tanışma fırsatı bulan Beliz, her birinin müziğinden etkilenerek kendi çizgisini bulma çabasına girişti. İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde eğitimini tamamlayan Beliz, mezuniyetinin ardından kendini tamamen müziğe adadı. Eş zamanlı olarak yolları Akustikhane ile birleşti ve bu iş birliği sonucu ilk teklisi “Hate to Love You” dinleyicileriyle buluştu.

“İşin gücün müzik olsun Beliz!..” 

Müzik dünyasında iz bırakmaya kararlı olan genç sanatçı, “İşin gücün müzik olsun Beliz!..” diyerek bu konuda kendine söz verdiğini ifade ediyor. Beliz sözlerine şöyle devam ediyor: “Kendime söz verdiğimden beri henüz zamanımın gelmediği yönünde küçük bahanelerle müziğimi paylaşmayı erteledim fakat anladım ki asla ‘Tamam, oldu’ demeyeceğim; çünkü ben nefes aldıkça değişeceğim ve şarkılarım da benimle gelecekler. Sürekli değişen bir çağda yaşamanın zorluklarını paylaşıyoruz, bazen akışa ayak uydurup bazen afallıyoruz… Hepimiz gibi ben de kafamın içinde çeşitli kaygılar barındırıyorum fakat müzik yaparken kaygısızlık filtresi takıyorum. Şu tarz olsun, bu kitleye hitap edeyim gibi düşüncelerle üretmiyorum, sadece içimdekini alıp dışarı koyuyorum. İngilizce, Türkçe, Lazca… O anki his hangi dile bürünürse öyle çıkıyor şarkı; hiçbir detayı önceden hazırlanmaksızın, her seferinde beni bir adım daha büyüterek…”

Akustikhane performansları 11 yılda 401.8 milyon kez izlendi

Türkiye’nin 1. dünyanın 6. en çok izlenen canlı müzik kanalı Akustikhane’nin, 11 yıl önce bir televizyon programı olarak başlayan hikâyesi dijital dünyada tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’de akustik canlı performans trendini başlatan ve sevdiren Akustikhane, 10 sezon boyunca yayınlanan 120 bölümde 350'den fazla sanatçıyı ağırladı. Dijital dünyada da yoğun olarak izlenen Akustikhane, Youtube kanalında 22 Ekim 2010 – 31 Ocak 2021 tarihleri arasında 401.8 milyon görüntüleme ve 19.6 milyon saat izlenme süresine ulaştı. Akustikhane yayınları, 2021'de de her ay ortalama 5 milyondan fazla görüntüleme elde ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com