Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Eğitim 29 Mayıs 2021 424 Görüntüleme

21. Yüzyıl’a Hazır Gençler Yetiştirmek İçin Neler Yapmalı?

Teknolojik ve toplumsal değişimlerinin hızının küresel boyutta yükseldiği bir çağı yaşarken, gençleri bu koşullara nasıl hazırlayacağız?’ Hisar Okulları 25. Yılı onuruna düzenlediği konferans dizisinin üçüncü oturumunda iki küresel lider ile bu sorunun yanıtını arıyor. 

 

“Hisar Konuşmaları: Geleceği Tartışmak…” çevrimiçi konferans dizisinin 3 Haziran’daki konukları iki küresel lider. Avrupa Birliği STEM elçisi, The Institute for Integrated Economic Research (IIER) Başkanı ve düşünce lideri Hans van der Loo ve kariyerine Intel’de başlayarak inovasyon, teknoloji dönüşümü alanında Türkiye’den dünyaya uzanan bir başarı hikayesine imza atan Ayşegül ildeniz Hisar Okulları öğrencilerinin moderatörlüğünde “Sistemik Düşünme: Dönüştürücü Eğilimler” başlığı altında geleceğe dair pek çok heyecan verici konuyu mercek altına alacaklar. Konuklar günümüzdeki gelişmelerin etkisinin katlanarak büyüme sebebine, bu etkinin neden sonuç ilişkisine ve yeni geleceğe yönelik yetenekleri geliştirme sürecinde eğitim sisteminin nasıl dönüştürülmesi gerektiğine değinecekler. Ayrıca STEM gerekli eğitim sistemine ne denli uyuyor, çığır açan düşünme sisteminde sistematik yaklaşımın neden gerekli ve dünya, gelecek ve teknoloji üçgeninde insanları ne gibi dönüşümlerin bekliyor sorularına yanıt verecekler. 

 

Ufuk açıcı konferans, “Açık Kaynak” yaklaşımıyla; öğrenciler, mezunlar ve ailelerin yanı sıra tüm eğitimcilere ve topluma açık olacak şekilde Hisar Okulları Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak…

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com