Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 26 Mayıs 2021 283 Görüntüleme

Fujifilm GFX Serisi ile Çekilen İlk Sinematik Proje “Unseen” Gösterime Sunuldu

Teknoloji şirketi Fujifilm, yeni tanıtımını yaptığı orta format aynasız fotoğraf makinesi GFX100S ile bir kısa film çekimi gerçekleştirdi. Unseen adıyla gösterime sunulan kısa filmdeki bütün çekimler GFX100S ile yapıldı. 

 

Fujifilm’in orta format fotoğrafçılarını heyecanlandıran dünyanın en kompakt, yüksek performanslı yeni modeli GFX100S ile kısa film çekildi. Unseen adıyla Youtube üzerinden kullanıcılarla paylaşılan kısa filmin yönetmen koltuğunda daha önce New York in New York ve The Version of You gibi filmlerde görev alan Türk Görüntü Yönetmeni Turgut Çekinkaya yer aldı. GFX serisiyle çekilmiş ilk sinematik çalışma özelliği taşıyan bu kısa film, ressam Seda Dokumacı’nın akrilik boya ile büyük bir tuval üzerine çizdiği göz portresinin oluşum sürecini ve sonrasını konu alan dikkat çekici görselliğiyle beğenileri topladı. Ressam ve resmin de ön planda kullanıldığı, görsel sanatlar tutkunları için ilham verici olarak değerlendirilen kısa filmin drone görüntüleri dâhil bütün çekimleri GFX100S kamerasıyla kaydedildi. 26 Mayıs Çarşamba günü de Turgut Çetinkaya imzalı Unseen filminde yer alan sahnelerin nasıl planlandığının anlatılacağı kamera arkası belgeseli “Fujifilm X Series” Global Youtube kanalından yayınlanacak.

 

Yaratıcılıkta sınır tanımayanlara: Fujifilm GFX 100S 

Fujifilm’in yeni modeli GFX100S, mevcut GFX sistemi fotoğraf makinelerinden daha gelişmiş özelliklere sahip. Makinenin 102 megapiksel çözünürlüğünde ve 44x33mm boyutlarındaki orta format sensörü kullanılarak yüksek çözünürlükte kaliteli fotoğraflar ve videolar çekilebiliyor. Full Frame olarak adlandırılan sensörlere göre 1,7 kat daha büyük alana sahip GFX serisinde 400 megapiksel çözünürlüğe çıkılmasını sağlayan Pixel-Shift özelliği de bulunuyor. Sahip olduğu teknolojiye rağmen 900 gram ağırlığına, 15 cm genişliğe, 10,4 cm uzunluğa ve 8,7 cm derinliğe sahip GFX100S, orta format dijital fotoğraf makineleri için görülmemiş seviyede bir AF performansıyla kullanıcılarla buluşuyor. 

 

Video kayıt özelliklerinde de yüksek performansa sahip makine, dahili olarak 10 bitlik 4:2:0 F-Log formatında 4K 30 FPS video kaydı yapabiliyor. Buna ek olarak harici bir cihazla da 10 bitlik 4:2:2 F-Log veya 12 bit RAW çıkış alınabiliyor. Her ne kadar 60 FPS ile sınırlı olsa da Full HD çözünürlükte ağır çekim imkanı da veren GFX100S, 3,69 milyon noktalı OLED renkli vizör, çift SD UHS-II kart yuvası, mikro HDMI, mikrofon, kulaklık ve USB-C 3.2 bağlantı noktaları ve 2,36 milyon noktalı dokunmatik ekrana sahip. 

 

Türkiye’de Amerika fiyatları politikası ile hareket eden Fujifilmshop Showroom’larından ve Fujifilmshop.com web mağazasından satın alınabilen Fujifilm GFX 100S, 48 bin 995 TL’lik etiketiyle kullanıcılarıyla buluşuyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com