Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 25 Mayıs 2021 288 Görüntüleme

Yenilebilir Enerjinin yetkin ismi: Taylan Karamanlı

Türkiye, ABD ve Avrupa'da faaliyet gösteren çok uluslu şirketleri yöneten ve 40 yıldır tedarik süreci yönetimi ve proje finansmanı organizasyonu ile adından söz ettiren projelere imza atan Taylan Karamanlı, yenilenebilir enerji sektörünün güçlü söz sahipleri arasında yerini alıyor.  

 

Yıllardır yurt dışında faaliyete geçirdiği enerji sistemleri ile adını dünyaya duyuran ve öngörülebilir risk alma tecrübesini finansal analiz bilgisiyle harmanlayan Taylan Karamanlı, yenilenebilir enerji alanında da ses getiren projelerin altında imzasını bulunduruyor. Tedarik Süreci ve Uluslararası Proje Finansman Uzmanı kimliğiyle uluslararası arenada saygın bir konumda bulunan Karamanlı, enerji sektörünün bilirkişileri arasında yerini alıyor. 

 

Orta Asya’nın 100 MW kapasiteli en büyük güneş enerjisi santralini 2015‘te başlatan ve 2020 yılında Nur-Sultan’da -57 derecede dahi çalışabilme özelliğine sahip santralin şebeke bağlantısını kuran Taylan Karamanlı, bunun yanı sıra İngiltere, Almanya, Rusya, Litvanya ve İsviçre gibi ülkelerle de iş ortaklığı yürütüyor. Yarattığı iş alanları ve ortaklıkları ile enerji sektörünün uluslararası piyasalarda güven sağlayan isimlerinin başında gelen Karamanlı, çözüm ve başarı odaklı iş anlayışıyla konuşulan projelere imza atıyor. KB Enterprises Limited’in kurucusu olan ve güncel olarak VTK Global İnvestments and Trading S.A ile yoluna devam eden Karamanlı, Hollanda hükümeti ile yaptığı ortak çalışmayla, Hollanda’da eğitim gören üniversite öğrencilerini Kazakistanlı öğrenciler ile bir araya getirip güneş enerjisi ve seracılık çalışmalarına da katkı sağlayan çalışmalar gerçekleştirdi.  Enerji alanındaki yetkinliğinin yanı sıra merkezi Washington’da olup Amerikan ticaretini geliştirmek için çeşitli ülkelerde Amerikan devleti tarafından kurulan, American Chamber of Commerce oluşumunun güncel üyesi olarak da projelerine devam eden Karamanlı, yenilenebilir enerji ile geleceğin daha aydınlık olacağını belirtiyor. 

 

 

 

Taylan Karamanlı

Taylan Karamanli was born in 1968 in Istanbul, Turkey. He studied business management, specializing in marketing at Boğaziçi University. He managed multinational companies operating in the USA, Turkey and Europe. In 2011, he moved to Nur-Sultan, Kazakhstan and founded the company to build solar parks in Kazakhstan and across Central Asia. During the development of the solar power plant in Kazakhstan, he structured VTK Global in Switzerland to reach out to different projects all over the world. Mr. Karamanli is frequently invited as a guest speaker to events organized by governments and international banks.

“We wish to be a company delivering products and solutions just like we would be providing for our very own family. We strongly believe that when we work with passion, we will bring joy, health and prosperity our business”.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com