Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Magazin 21 Mayıs 2021 262 Görüntüleme

Nilay Özkara’dan yeni single: “Seninle”

 2020 yılında ev stüdyosu koşullarıyla hazırlayıp yayınladığı, sözü ve müziği kendisine ait olan “Uzaklara” ve “Uyanın” şarkıları ile dijital platformlarda yerini alan Nilay Özkara, yeni single’ı “Seninle” ile müzikseverlerle bir kez daha buluşuyor. Bu ilk dönemi “Kendi yağımızla kavrulduğumuz zamanlar” olarak adlandıran sanatçı, “Seninle” single’ını ilk kez profesyonel müzisyenler ve mühendislerle bir araya gelerek hazırlamış. 

Nilay Özkara, şarkının hazırlık sürecini “Pandemi koşulları nedeniyle fiziksel olarak bir araya gelemesek de, teknolojinin de yardımıyla özde bir araya geldik. Uzaktan da olsa gönüllerimiz, ruhlarımız birbirine o kadar güzel dokundu ki şarkı su gibi aktı ve yolunu buldu.” diye anlatıyor. 

Özellikle pandeminin de etkisiyle vokal kayıtlarının yine ev stüdyosunda alındığı, her bir müzisyenin kayıtlarını kendi ortamlarında gerçekleştirdiği, mix ve mastering çalışmalarının da benzer şekilde yapıldığı; tüm sürecin ise online video görüşmeler yardımıyla yürütüldüğü “Seninle”, tüm dijital müzik platformlarında yayına girdi. Çalışmanın prodüktörlüğünü şarkıya elektrik gitarlarda da eşlik eden Berk Bayri üstlenirken, Nilay Özkara’ya Türkiye caz sahnesinin önemli isimleri de eşlik ediyor. Hakan Gürbüz perdesiz bas gitarda, Ekin Cengizkan ise davulda performanslarını sergilerken, şarkının mix süreçlerinde de yardımcı prodüktörlüğü üstlenen Orçun Ayata yer alıyor.

Single’ın mastering çalışmasında küresel sahnede de bilinen tecrübeli mastering mühendislerinden Marcin Bociński’nin imzası bulunuyor. Nilay Özkara’nın sahnede sıkça eşlik ettiği Derin Sarıyer de çalışmanın müzik süpervizörlüğünü üstlenerek katkısını gösteriyor. “Seninle”; Spotify, Apple Music, Youtube Music ve Deezer gibi bilinen tüm dijital müzik platformlarında yayında. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com