Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 21 Mayıs 2021 207 Görüntüleme

İyi Parti Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, üreticilerin sorunlarıyla ilgili açıklamada bulundu

Çiftçilerin borçlarının ertelenmesini söyleyen Polat, “Çiftçi borçlarının faizsiz olarak ertelenip en az 5 taksit yapılması lazım.

Devlet bu paraları milletten almak istiyorsa, bir de çiftçiyi öldürmemek istiyorsa, çiftçinin faizlerini silip en az beş taksite bölünüp hem paranın geri dönüşünü sağlamalı hem de çiftçiyi rahatlatmalı. Hayvancılığın bitmemesi için bu girdi maliyetlerinin yüksek olduğu dönemlerde hayvan başı en az bin lira verilmeli, kışa girerken hayvanların besisine katkı da bulunmak için devletin destek vermesi lazım” diye konuştu.

Taşkın Polat, iktidar olduklarında, Tarım Bakanlığı'na bu çözümleri uygulatmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Polat, “Türkiye bir tarım ülkesi. Verimli topraklarımız var ama maliyetler fazla olduğu için işlenemiyor. Ben bir tarlaya 30 bin lira masraf edip de 20 bin liralık ürün alırsam niye zarar edeyim? Yatlara, gemilere mazotu vergisiz veriyorlar, yaklaşık 2 lira civarı ama çiftçiye 7 liradan veriyorlar. Ben yaklaşık 300 dönüm arazi işliyorum. 150 dönüm kendi tapulu arazim 150 dönüm de akrabalarımın arazilerini kiraladım. Mecburen işliyorum ama bende yavaş yavaş bırakacağım çünkü zarar ediyoruz. Devletin kalkınması üretimden geçer” dedi.

Polat, sözlerine şöyle devam etti, "AK Parti hükümeti, tarım ürünlerinin ithalatına, en başından beri 180 milyar vermiş. 180 milyarı kendi çiftçisine vermiş olsaydı belki şu an 500 milyarlık ihracat yapmış olurduk. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her ferdi unutmasın ki; İyi Parti var, her şey iyi olacak, her şey güzel olacak. Ardahan iyi olacak, insanlarımız umutsuzluğa kapılmasın, ekonomi de düzelir, istihdam da sağlanır. Halkımız da fakirlikten kurtulur. Yapılan yolsuzluğun hırsızlığın kesinlikle İyi Parti döneminde hesabı sorulacak. Yan gelip yatanlardan elbet bu millet hesap soracak. Bizim zamanımızda fakirlik kalmayacak, çünkü çalmayacağız, çaldırmayacağız.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com