Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 17 Mayıs 2021 233 Görüntüleme

Veeam İlk Çeyrekte Yüzde 25 Büyüme Bildirdi

Modern Veri Koruması sağlayan yedekleme çözümlerinin lider şirketi Veeam® Software, 2021 yılının ilk çeyreği için yıllık sürekli gelirinde (ARR) yüzde 25 artış kaydetti. 2021 yılına YENİ Veeam Backup for Google Cloud Platform ile genel bulut desteğini genişleterek başlayan Veeam böylece Google Cloud, AWS ve Microsoft Azure olmak üzere üç büyük genel bulut sağlayıcısına desteğini tamamladı. Ardından 200’den fazla yedekleme, bulut, felaket kurtarma, güvenlik ve otomasyon geliştirmeyle YENİ Veeam Backup & Replication ™ v11 piyasaya sundu. Bulut, sanal, SaaS, Kubernetes ve fiziksel iş yükleri için en gelişmiş veri koruma çözümü olan V11, 130 binden fazla kullanıcı tarafından indirildi.

Veeam Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su William H. Largent ilk çeyrek sonuçlarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla gösterdiğimiz çift haneli büyüme,  dünyanın her yerinde çözümlerimizin sektöre öncülük ettiğini ve müşterilerin iş hedeflerine ulaşması için gerekli olan kolaylık, esneklik ve güvenirliliği sağladığımızı kanıtlıyor. Bu zorlu dönemde küresel ölçekte bu büyümeyi görmek muazzam bir başarıdır. Art arda on üç çeyrekte çift haneli büyüme elde ettik. Bu başarı 400 binden fazla müşterimizin iş sürekliliği ve veri koruma konusunda sadece buluta geçtikleri dönemde değil her dönemde Veeam’e ne kadar güvendiklerini gösteriyor.”

Veeam, IDC Veri Replikasyonu ve Koruması Yarı Yıl İzleme Raporu’na göre 2020 yılının ikinci yarısında sırasıyla yüzde 21,5 ve yıllık bazda yüzde 17,9 ile en hızlı büyüyen ilk beş firma arasında yer alarak pazar ortalamasının üstüne çıktı. Bu dönemde Veeam, toplam gelir açısından ise pazar ortalamasının yüzde 17,5'in üzerinde gelir artışıyla dünya çapında 2 numaralı sağlayıcı oldu. Diğer yandan IDC Altı Aylık Yazılım Takibi 2H'20, Raporu’nda 2020'de EMEA Veri Replikasyonu ve Koruma pazarında yıllık bazda yüzde 20,1 ile en hızlı gelir artışına sahip firma olan Veeam 2020 yılının ikinci yarısında ilk 5 sağlayıcı şirket arasına girerken EMEA’da ise pazar lideri olarak konumlandırıldı.

EMEA'daki işletmeler için zorlu geçen 2021 yılının ilk çeyreğinde, Veeam ekiplerinin çevikliği, disiplini ve mücadele ruhu sayesinde çift haneli büyüme elde ettiklerini vurgulayan Veeam EMEA ve Dünya Kanallarından Sorumlu Genel Müdür ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Daniel Fried sözlerine şöyle devam etti: “Müşteriler ve iş ortakları, gönül rahatlığı ile yatırım yapabilecekleri ve aynı zamanda stratejik tavsiye alabilecekleri uzmanlarla çalışmayı tercih ediyor. IDC’nin 2020’de EMEA’da Veri Replikasyonu ve Koruma alanında Veeam’i bir numaralı şirket olarak kabul etmesi de şirketlerin dönüşüm ve inovasyon konusunda bölgedeki en iyi tedarikçi olarak Veeam’i tercih ettiğini gösteriyor. Bu başarıyı sadece yedekleme ve veri koruma pazarındaki hakimiyetimizle değil, aynı zamanda satış ve teknik ekibimizin birinci sınıf uzmanlık ve becerilerinin yanı sıra mükemmel işleyen bir iş ortağı ekosistemimizle sağlıyoruz.”

 

Veeam CTO’su ve Ürün Stratejisinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Danny Allan 2021 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “2021’de çözümlerimizi yeni teknolojilere entegre etmeye ve çevik kalmya devam edeceğiz. Bu yıl V11'in ana sürümüne ek olarak en iyi bulut sağlayıcıları – AWS, Microsoft Azure ve Google- ve Kubernetes için tekliflerimizi daha da genişleteceğiz. Artık giderek daha fazla kuruluş modern veri koruma stratejilerini benimsiyor, Veeam olarak biz de bu yolculuklarında kuruluşları desteklemeye kararlıyız.”

 

 

2021 Yılı 2. Çeyreğinde Öne Çıkan Gelişmeler:

  • Şubat ayında piyasaya sunulan Veeam Backup & Replication v11'in 130.000'den fazla tekil indirmeyle, dakikada ortalama birden fazla indirildi. Kapsamlı veri yönetimi için tek çözüm olan yeni V11,  AWS,  Microsoft Azure ve Google Cloud Platform için çoklu bulut ortamının tüm karmaşıklığını yönetirken veriyi yaşam döngüsünün her aşamasında koruyor.
  • Veeam’in en hızlı büyüyen ürünü Veeam Backup for Microsoft Office 3652021 ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 156 büyüme bildirdi. 5,8 milyon kullanıcıya sahip olan Veeam Backup for Microsoft Office 365,  175.000'den fazla kuruluş tarafından ücretli sözleşme kapsamında indirildi.
  • Kurumsal ortamlar için ideal olan yeni özellikler ve geliştirmeler sunmaya devam eden Veeam büyük anlaşmalı işlemlerde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 246 büyüme gösterdi.
  • Sektörün çoklu ve hibrit bulut işletmeleri için BT çevikliği ve iş yükü mobilitesi sağlayan ilk taşınabilir lisansı Veeam Universal License (VUL) yıllık yüzde 88 büyüme sağladı.
  • Veeam artık Fortune 500'ün yüzde 82'sini ve Global 2000'in yüzde 69'unu müşteri olarak görüyor. 
  • PUMA,  EvergySoda StreamInterquell GmbHBaloise GroupGolf zonCoop DanmarkKinepolis GroupMcCarthy Buildings Companies, IncHelsingor Municipality, Yerevan Brand CompanyVolkswagen Argentina, NTT Data, Japanese Racing Association, Eastern Ontario Health System, Spanish National Institute of Aerospace Technology (INTA) Veeam’in Yeni müşterileri arasında yer alıyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com