Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Magazin 13 Nisan 2021 488 Görüntüleme

Betül: “Müzikle dolu 20 sene geçirdim”

İlk single çalışması Döner Başım ile müzik sektörüne ciddi bir giriş yapan Betül ile müzik üzerine kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Şimdi sizi özel röportajımızla baş başa bırakıyoruz.

 

– Betül hanım okuyucularımız için bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Tabii ki. Almanya‘nın başkenti Berlin‘de doğup büyüdüm. 6 yaşımda Berlin Türk Musikisi Konservatuarı‘nda gitar dersi almaya başladım ve genç yaşta elimde gitarımla sahnelerde şarkı söylemeye başladım. İlerleyen zamanlarda müzik grubu kurdum, kendimi geliştirerek gitar ve çocuk korosu eğitimleri verdim, müzikal Projelerde yer aldım derken, Müzik ile dolu 20 sene geçirmişim. ?

 

– Müzik sektörüne girmeye nasıl karar verdiniz?

Yıllardır müzik hayatımın bir parçası olduğu için, hep üretme arzusu vardı içimde. Son zamanlarda müzisyen ve solist kimliğimin yanı sıra şarkı sözü yazmaya ve bestelemeye odaklandım. Bu süreç içerisinde arşivimde birçok şarkı birikti ve artık kağıda döktüğüm hikayeleri, şarkıları herkesle paylaşma vaktimin geldiğine karar verdim.

 

– Çıkış şarkınızın seçiminde sizi etkileyen neydi?

Açıkçası ilk başta”Döner Başım” ı çıkış şarkısı olarak düşünmemiştim. Arkadaşlarıma dinlettiğimde, şarkının enerjisini çok sevdiler. Bu zorlu pandemi sürecinde „Döner Başım“ın pozitif enerjisinin hepimize iyi geleceğini düşündüğüm için, ekibimle birlikte çıkış parçası olarak bu şarkıya karar verdik.

 

– Müzik sizin için tam olarak neyi ifade ediyor? Yani sizi müzik sektörüne iten şey neydi?

Müzik kendimi bildiğimden beri hayatımın bir parçası. Beni tanıyanlar bilir, her ne kadar farklı işlerde çok yoğun çalışsam da, müzik hayatımdan asla eksilmedi. Müzik beni her zaman iyileştiren ve insanlara kendimi en dogru şekilde ifade edebildiğim dil aslında.

 

– Şarkınız yayınlanalı daha çok kısa bir zaman oldu ama gidişatından memnun musunuz?

Memnunum, şarkımızı bir müzik şirketinden bağımsız olarak yayınladık ve buna rağmen dinlenme sayılarımız gün geçtikçe durmadan artıyor. Çok olumlu tepkilerle karşılaştık. Şarkıya gelen olumlu yorumlar beni heyecanlandırıyor.

 

– Bundan sonraki kariyer planlarınız neler?

Bahsettiğim üzere şarkı arşivimde beni heyecanlandıran çok şarkı var. Dinleyenlerle o şarkılarımı paylaşmak, duygularımı müzik dilinde paylaşmak istiyorum. Şarkılarımın herkese iyi geleceğine inanıyorum.

 

– Son olarak bizim sormayı unuttuğumuz, sizin eklemek istedikleriniz var mı?

Kısaca klibimizden bahsedebilirim. İlk şarkımda konsept olarak farklı bir klip yayınlamak istedim ve şarkımı performans tarzında sergiledim.

Döner Başım klibinin yönetmenliğini, kreatif direktörlüğünü ve koreografisini daha önce dünya starlarıyla çalışan Fatoumata Camara üstlendi. Beyoncé, Jay-Z, Nicky Minaj ve Dua Lipa gibi birçok dünya starlarıyla sahne alan dansçılarla da çalışmak beni ayrıca heyecanlandırdı.

Umarım tüm ekibin heyecanı ve enerjisi dinleyenlere geçmiştir. En yakın zamanda yeni şarkılarla buluşmak dileğimle …

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com