Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 13 Mart 2021 215 Görüntüleme

İktidar CHP’li Belediyelere üvey evlat muamelesi mi yapıyor?

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, iktidarın CHP’li belediyelere bakış açısını Bodrum’un gözünden aktardı.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP’nin yönettiği yerel yönetimlere iktidarın ne tür yatırımlar yaptığını ya da yapamadığını anlattı. Başkan Karahan 19 yıllık AKP iktidarı süresince hala devam eden projeler olduğuna şu sözlerle dikkat çekti:

“BAKANLARIN GÖREVİ BİTTİ, GENÇLİK MERKEZİ BİTMEDİ”

“19 yıllık AKP iktidarında şu anda Bodrum’da, sadece 11 yıl önce inşaatı başlayan bir gençlik merkezi var ve hala da bitmedi o gençlik merkezi. 11 yılda bir gençlik merkezi bitmedi! O gençlik merkezi 4 tane spor bakan gördü, 4 ilçe başkanı gördü. İlçe başkanları değişiyor, bakanların görevi bitiyor ama gençlik merkezi bitmiyor.”

“2 YIL ÖNCE BİTMESİ GEREKEN 8 KM’LİK YOL HALA BİTMEDİ”

CHP’li Karahan, “5 yıl önce bodrum Yalıkavak Yolu AKP iktidarının klasiği olarak temeli at, başla ama bitirme örneklerinden biri. Yalıkavak Yolu şu anda 8 kilometre ve 3 kilometrelik bölümü bitti. 5 kilometresi hala duruyor. Sonra ihale yapılacak ama 2 yıl önce bitmesi gerekirdi ve şimdi inanılmaz tehlike arz ediyor.” dedi.

“150 KAPASİTE İLE BİTMESİ GEREKEN HASTANENİN YÜZDE 50’Sİ DURUYOR”

İktidarın, muhalefetin yönettiği belediyelerdeki çalışmalarına ilişkin konuşmaya devam eden Başkan Karahan, “Bodrum Devlet Hastanesi var. 150 kapasite ile bitmesi gereken hastane, şu an 2021 Ocak ayını geçtik, 2 sene gecikti. Şu ana kadar da yüzde 50’si bitti. 42 milyona ihaleye çıkıldı. Yarısı içinde 75 milyona ihaleye çıkıldı. Hangi rakam doğru? Şimdiye kadar görmediğim şeyi gördüm. Her ihalenin tabelası olur, mimarı, mühendisi, muayyen bedel diye bir şey yazılır. Şu an o hastanenin tabelasında muayyen bedel diye bir şey yazmıyor. Şeffafça yazın, asın bunu.” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARIN 3 YATIRIMI BİZİM TEMELİNİ ATTIĞIMIZ OTOGAR DEĞERİ KADAR”

Başkan Karahan son olarak, “3 yatırımı topladığınızda hiçbiri 19 yıllık iktidar döneminde bitmedi. Hepsini topladığımız zaman, 2019’da genel başkanımızın da gelip büyükşehir belediyemizle attığı bir otogar temeli var. O 3 yatırımın toplam değeri temelini attığımız otogar kadar. 2-2.5 sende bitiriyoruz ve yüzde 99’u bitti. Ufak tefek peyzajı kaldı o kadar. Otogarı büyükşehir belediyesi kendi bütçesiyle yaptı ama koskoca hükümet 3 tane yatırımı bitiremedi.” dedi.

 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com