Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Eğitim 24 Şubat 2021 329 Görüntüleme

FMV Işık Okulları “Okulum Temiz” dedi

FMV Işık Okulları, MEB ve TSE arasında imzalanan, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamındaki tüm şartları yerine getirerek, tüm yerleşkelerinde ''Okulum Temiz'' belgesini almaya hak kazandı.

FMV Işık Okullarında birincil öncelik olan sağlık konusunda çok önemli hazırlıklar gerçekleştirildi. Dünyayı etkisi altına alan küresel salgın sürecinde, FMV Işık Okullarında Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hususlar, İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği ve Pandemi Ekibi ile okul doktorlarının danışmanlığında gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) eğitim kurumları için hazırlamış olduğu “Okulum Temiz Belgesi” alan FMV Işık Okulları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı yönetici, öğretmen, veli ve öğrenci bilgilendirme rehberleri esaslarına göre hareket ediyor. 

Fiziki eğitime geçiş süreci başladığında, servis kullanan öğrencilerin ateşleri servislerde, servis kullanmayan öğrencilerin ateşleri okul girişlerinde ölçülecek. Tüm çalışanların ateş ölçümleri de yerleşke girişlerinde yapılacak. Gerekli durumlarda kullanılmak üzere izolasyon odaları hazırlanan okulda, bina girişlerine hijyen paspasları yerleştirildi. Okulların içinde ve yerleşkelerde hijyen noktaları oluşturularak bu noktalarda pedallı el dezenfektanları hazırlandı. Bulaş riskine karşın yerleşkelere zorunlu haller dışında ziyaretçi kabul edilmeyecek. Tüm öğretmenler maske ve siperlik, tüm öğrenciler de Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönlendirmeleri doğrultusunda yaş gruplarına göre cerrahi maske takacaklar. Tüm yerleşkelerde tam zamanlı çalışan okul doktorları ve hemşirelerden oluşan sağlık birimleri bulunuyor. Virüsle ilgili bilgilendirici poster, maske kullanımı ve hijyene dikkat çeken uyarı posterleri okulun görünür yerlerine asıldı. Tüm çalışanlar, konu ile ilgili eğitimler aldı, öğrencilere de bilinçlendirme amaçlı eğitimler verilecek. 

FMV Işık Okulları yerleşkelerinde öğrencilerin sınıflardaki yerleri belirlenmiş olacak ve gruplar karıştırılmayacak. Her teneffüs sonrası kapı kolları, musluklar ve tuvaletler dezenfekte edilirken, sınıf ve koridorlar havalandırılacak, kullanılmış maske ve eldiven gibi tıbbi malzemeler, yerleşkeler içerisinde bulunan özel, üstü kapalı ve pedallı, maske ve eldiven atık kutulara atılarak kurallara uygun imha edilecek. Tüm lavabolarda sensörlü musluk, sensörlü dezenfektan cihazı, pedallı dezenfektan standı, fotoselli sıvı sabunluk, sıcak buhar temizlik makinesi ve fotoselli havlu kağıtlığı uygulamasına geçilen yerleşkelerde, UVC-Ultraviyole İyonik Hava Temizleyici cihazı ile musluk suyu ve rafine edilmemiş tuz kullanılarak 99,9 sterilizasyon sağlayan Hypo Clean Dezenfeksiyon cihazı kullanılmaya başlandı.

COVID-19 salgını sürecinde, veli görüşmeleri online olarak gerçekleştirilecek. Yemekhaneler, öğrenci sayısının sosyal mesafeye uygunluğu açısından dönüşümlü kullanılacak, açık büfe kaldırılarak, tüm malzemeler hijyen koşullarına göre hazırlanacak. Okulda çalışan tüm personel, işlerinin ve çalışma alanlarının gerektirdiği kişisel koruyucu ekipmanları kullanmakta.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com