Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 25 Ocak 2021 602 Görüntüleme

Türk yazılım devlerinden KirazSoft ile röportaj yaptık!

Pandemi etkisinde şekil almayan ya da gelişmeyen herhangi bir şirket olduğunu düşünmüyorum. KirazSoft’un kurulma planları ise çok daha eskiye dayanıyor.

Yenilikçi yazılımlarıyla yemek sektörüne yeni bir soluk getiren Kirazsoft yazılım firmasının ortağı İlyas Akça ile siz değerli okurlarımız için kısa bir röportaj gerçekleştirdik.

Firmanızın kuruluşundan bu zamana geçirdiği süreçten bahseder misiniz?

Pandemi etkisinde şekil almayan ya da gelişmeyen herhangi bir şirket olduğunu düşünmüyorum. KirazSoft’un kurulma planları ise çok daha eskiye dayanıyor. Biz, uzun süredir restoranlarda temassız ve bulut işletimli bir sistem oluşturmayı düşünüyorduk, bununla ilgili çalışmalara da başlamıştık. Pandeminin zorlu koşulları bize bir kapı açtı. Hayallerimizdeki yere vardıracak, yolu kısaltacak bir kapı… İnsanlara güvenli yemek alışverişi sağlamak ve işletmelerin uğradığı zararı azaltmayı bir misyon edindik. Ve, işte burdayız. Markamızla karşınızdayız.

 

Firmanızın ürün yelpazesinde ne tür yazılımlar var?

Kirazsoft, müşterilerine temelde iki bağlamda hizmet veriyor: Web sayfası ve mobil uygulama. Bu iki hizmetle restoran, cafe vb. yiyecek-içecek firmalarının menülerini dijitale aktarıyoruz. Bu aktarımla birlikte online satış imkânları da firmaların elinde oluyor. Onlar da müşterilerine web sayfası ve mobil uygulama duyurularını yaparak paket yiyecek satışı yapabiliyor. Bu iki yazılımı birleştiren QR Code uygulamamızdan da söz etmemiz gerek. İşletmeye özel hazırlanan QR Code taratılarak işletmenin mobil uygulama ve web sayfasına kolay ve hızlı bir ulaşım sağlanıyor. Paket servisten önce, masalardaki QR Code ile işletme menüsünü dijital olarak kullanıcılarına sunuyordu. Temel ilkemizin en az temas ve en yüksek hız, çağa uygun iki önemli kavram.

2021 yılında KirazSoft’tan yeni bir sürpriz olacak mı?

Kirazsoft, bugünlerde yeni çalışmalar üzerinde. Bununla ilgili çok detay veremeyeceğim ama perakende sektörüne doğru emin adımlarla yürüdüğümüzü söyleyebilirim. Yeni dünya düzen ve teknolojisine uygun bir projemiz var.

Firmanızın kalite politikasıyla ilgili ne söylemek istersiniz?

Sektörde öncü olmak üzere yola çıkmış bir firmayız. Öncü olmanın büyük bir handikapı vardır: Mükemmeli yakalamak. Ben ve ekibim her sabah bu fikre uyanıyoruz. Müşterilerimizi memnun etmek için değil, onlara mükemmeli sunmak için çalışıyoruz. Mükemmeliyet, memnuniyeti getirecektir… Kalite politikamızı en iyi bu şekilde ifade edebiliriz. Burada yazılım ekibim hakkında söylemem gerekenler var. Öncelikle yazılım ekibimizin lideri ve ortağım olan Erkan Çınar’a teşekkür ediyorum. Onun ve yazılım ekibimin emeklerini anlatmaya kelimeler yetmeyecektir. Güçlü ekip, güçlü gelecek demek. Kirazsoft’u diğer firmalardan ayıran en büyük noktanın bu olduğuna inanıyorum.

Firmanızın kısa ve uzun vadedeki hedefleri nelerdir?

Kısa vadedeki hedefimiz, olabildiğince çok yiyecek-içecek firmasının kendi online sipariş ağını kullanmasını sağlamak. Hepimizin bildiği bir şey var, pandemi süreciyle birlikte oluşan alışveriş davranışları artık alışkanlığa dönüştü. Yani pandemiden sonra da insanlar online alışveriş yapmaya devam edecek, pandemi öncesine nazaran çok daha fazla oranda. Çünkü bu yöntemde konfor var ve konfora alışan insanın onu terketmesi zordur. Her sektörden işletmenin kendi online sipariş ağını kullanmasını sağlamak. İşte bu de uzun vadedeki hedefimiz.

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com