Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 20 Ocak 2021 317 Görüntüleme

BBC Studios Showcase 2021’in Takvimini Açıkladı

BBC Showcase bu yıl:

  • 2021 için kişiselleştirilmiş dijital deneyimler
  • Talep üzerine sunulan özel oturumlar
  • The Green Planet, This is Going to Hurt, Earthshot: How to Save Our Planet, Time, Superhoe, The Offenders, Top Gear ve This is MY House dahil olmak üzere hem köklü hem de yeni ve heyecan verici programlarla geliyor.

BBC Studios, dünyanın dört bir yanından uluslararası alıcıları bir araya getiren yıllık etkinliği BBC Showcase’in ayrıntılarını duyurdu. Bu yıl 45. yılını dolduran etkinlik, 22-24 Şubat 2021 tarihleri arasında ilk kez dijital ortamda yayınlanacak. Yalnızca özel davetiyeye sahip olanlar bu etkinliğin bir parçası olabilecek.
Etkinlikte kullanılan birinci sınıf teknolojiler, ziyaretçilere kişiselleştirilmiş bir deneyim sunarak onları BBC Studios içeriğine, yeteneğine ve kataloğuna her zamankinden fazla yakınlaştıracak. Bağımsız İngiliz yapımcılar ve BBC yöneticileri, dünyanın önde gelen içerik alıcılarına erişmek amacıyla çeşitli TV projelerini bu etkinlikte tanıtacak.
Etkinlikte, üç kez BAFTA kazanan ünlü belgesel yapımcısı Louis Theroux ile yazar, tarihçi ve yayıncı David Olusoga gibi usta isimler ağırlanacak. BBC Genel Müdürü Tim Davie, şirketin 100. yılı kapsamında BBC’nin vizyonunu tartışırken BBC İçerik Sorumlusu Charlotte Moore, editoryal eğilimleri ve öne çıkan içerikleri aktaracak.
Genç nesle özgün yeni hikayeleri keşfeden BBC kontrolörü Fiona Campbell panelde yer alacak. Yeni yetenek Nicole Lecky, ilk televizyon projesi olan Superhoe yapımından bahsederken baş yapımcı ve Bonafide Films CEO’su Margery Bone, yapımcı Lisa Walters, yönetmen Dawn Shadforth ona eşlik edecek. Ayrıca, Clerkenwell Films’in Baş Yapımcısı Petra Fried, BBC Studios’un son dramaları hakkında konuşarak Cheaters ve The Birth of Daniel F Harris’i tanıtacak.
BBC Studios Küresel Dağıtım Başkanı Paul Dempsey etkinliğe dair şunları söyledi: “Maalesef fiziksel etkinlikleri gerçekleştiremediğimiz bu günlerde, bizlere izleyenlerimizle yakınlaştıracak bu dijital etkinliği hazırlamak için sıkı çalışmalar yürüttük. Kişiselleştirilmiş bu deneyim, birinci sınıf içerik kataloğumuzun daha derin bir şekilde incelenmesini sağlayacak. Dünyanın önde gelen yapımcılarının en son projelerine dair güncel bilgiler içerecek.”
Etkinlik boyunca dramdan komediye, doğa tarihi belgesellerinden, bilim, tarih ve popüler kültür ögelerine kadar uzanan çeşitli oturumlar etkinlik boyunca talep üzerine sunulacak. Bu oturumlar, BBC Studios Premium içerik listesindeki yepyeni programlara genel bir bakış sağlarken trendler ve izleyici davranışları hakkında sektör lideri içgörüler sunacak.
Ayrıca, ziyaretçiler özel ilgi alanlarına yönelik önceden hazırlanmış detaylı program bilgisine etkinlik öncesinde erişebilecek.
BBC Studios Showcase’de ilk kez yer alacak yapımlar hakkında detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz:
Time: BAFTA ödüllü yazar Jimmy McGovern’in kaleminden çıkan yapımda, Sean Bean (Broken, Game of Thrones) ve Stephen Graham (Line of Duty, The Irishman) başrolleri paylaşıyor. Film, suçluluk duygusuyla affetme, ceza, pişmanlık ve hapishanenin insan üzerindeki etkilerine kadar pek çok ögeye değinen derin bir hikaye.

Superhoe: Yapım, Nicôle Lecky’nin One Woman-Royal Court şovundan uyarlanan altı bölümlük orijinal bir müzikal draması. Hevesli bir rapçi, kendisini kameralar ve seks işçiliği yoluyla kolay yoldan para kazanma tuzağının eşiğinde bulur. Hayal edebileceğinden daha karmaşık ve karanlık bir dünyanın içine düşer.

This is Going to Hurt: Adam Kay’in, uluslararası çok satanlar listesine giren biyografisinin uyarlaması.  Ben Whishaw’un (A Very English Scandal, Skyfall, London Spy) başrolünü üstlendiği bu yapım, genç bir doktorun gerçek hikayesini konu alıyor.

The Offenders: Ödüllü yazar ve yönetmen Stephen Merchant ve Elgin James tarafından yaratılan The Offenders, bambaşka hayatlara sahip yedi yabancıyı Bristol’da işledikleri suçlar için topluma geri ödeme yapmalarını gerektiren bir topluluk ödeneği cezasıyla bir araya getiriyor. Akademi ödüllü aktör Christopher Walken, ilk kez bir İngiliz dramasında başrol oynuyor.

The Cleaner: Senartisliğini ve baş rolünü Greg Davies’in üstlendiği, uzun soluklu Alman komedi dizisi Der Tatortreiniger (Suç Mahalli Temizleyici)’e dayanan yeni bir komedi dizisi.

Earthshot: How to Save Our Planet (Gezegenimizi Nasıl Kurtarırız) Silverback Films tarafından Prince William’ın küresel çevre ödülüne layık görülen beş bölümlük televizyon serisi. Dünyanın en seçkin bilim adamları, vahşi yaşam uzmanları ve çevrecilerinin katkılarıyla hazırlandı. Beş bölümlük seride, iklimin düzeltilmesi, doğanın iyileştirilmesi, israf etmeden bir dünya inşa edilmesi, havanın ve okyanusların temizlenmesi ve canlandırılması gibi gezegenimizi kurtarmanın yolları anlatılıyor.

The Green Planet: Dikkat çekici davranışlar, duygusal hikayeler ve şaşırtıcı kahramanlarla dolu, görünmeyen ancak birbirine bağlı bir dünyanın sürükleyici tasviri olan bu yapımda, BBC Studios Doğa Tarihi Birimi, Dünya gezegenini, bitkilerin bakış açısından ele alıyor.

The Forgotten Empire: Tarihçi David Olusoga, Britanya’nın dünyadaki önemini ortaya koymak için bir yolculuğa çıkıyor. Yapım, köklü İngiliz İmparatorluğunun yeni yönleri üzerinde durarak Viktorya dönemi klişelerinden sıyrılıyor.

In Ten Pictures: BBC Studios’un Belgesel Birimi tarafından hazırlanan bu seri, yakın geçmişten altı ünlü yüzün hayatlarını, onları tanımlayan on fotoğrafla yeniden ele alıyor. Her bölümde ayrı bir figürün yükselişleri, çatışma anları ve gözden düşüşü gibi dönüm noktaları keşfedilebilir.

Top Gear Series 30: Yapımın dördüncü sezonunda Freddie Flintoff, Chris Harris ve Paddy McGuinness, İskoç Dağlık Bölgesi’nde zorlu bir arazide bir dizi mücadeleye doğru yola çıkıyor. James Bond filmlerinden en ikonik araçları, nam-ı diğer ‘orta yaş krizi’ arabalarını kullanıyorlar.

This is MY House (Format): İzleyicileri, ekrana bağlayacak ve bağımlılık yaratacak programın formatı Richard Bacon ve Nick Weidenfeld’in ortak eseri. Gösteri, dört kişinin “Burası Benim Evim” tartışmasıyla başlıyor ancak yarışmacılardan sadece biri doğruyu söylüyor. Diğer üçü, izleyicileri ve ünlü hakimleri, evin ve içindeki eşyaların kendilerine ait olduğuna ikna etmeye yeminli. Bu eğlenceli gösteri, önyargılarımıza ve algılarımıza meydan okuyor. Acaba gerçek kazanabilir mi?

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com