Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Eğitim 19 Kasım 2020 629 Görüntüleme

Anadolu Vakfı’nın Değerli Öğretmenim Projesi 52 ile ulaştı

Kapsamı her geçen gün genişleyen projeleriyle hayatına dokunduğu insanların sayısı yüz binlere ulaşan Anadolu Vakfı’nın Değerli Öğretmenim projesi 52 ile ulaştı. Proje kapsamında eğitim verilen 52. il olan Kahramanmaraş’ta öğretmen ve idarecilere online “Yeni Dünyada Yeni Eğitim Yaklaşımları” eğitimi veriliyor.

Anadolu Vakfı’nın, Değerli Öğretmenim projesi, tamamlayıcı eğitimlerle Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmen, idareci ve öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. COVID-19 pandemisi nedeniyle online platformlarda sürdürülen proje, 19 Kasım’da öğretmen ve idarecilere “Yeni Dünyada Yeni Eğitim Yaklaşımları” eğitiminin verildiği Kahramanmaraş ile 52. iline ulaştı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitimcilerle buluşmaya devam ediyor

Değerli Öğretmenim projesi kapsamında verilen eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile uzaktan erişim araçları; Zoom, Adobe Connect ve Teamlink uygulamaları üzerinden devam ediyor. İçeriğine “Erasmus+ Ka1-Ka2 Proje Yazma, Peer To Peer (P2p) Bire Bir, Eğitimde Mandela Etkisi, NLP (Neuro-Linguistic Programming) Teknikleri, Zihin Haritalama (Mind Mapping), Sosyal Ben – Sosyal Biz, Resilience Esneklik Ve Direnç” isimli yeni eğitimlerin eklendiği proje; eğitim sistemine araştıran, sorgulayan, toplumsal sorunlara duyarlı ve çözüm odaklı; özgüven sahibi, mesleki yeterliliğe sahip, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri dikkate alan bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında öğretmenlerin ve eğitim alanındaki yöneticilerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılmasına, bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinlikleri ile toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerinin geliştirilmesine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor.

6 yılı aşkın sürede 130.000’in üzerinde öğretmene ulaştı

‘Sosyal Girişimcilik’ konusunda öncü olan Değerli Öğretmenim projesi ile “Çözüm Odaklı ve Proje Tabanlı Düşünebilen Yeni Kuşaklar” yetişmesini desteklemek hedefiyle tamamlayıcı eğitimler veriliyor. Toplumsal sorunların çözülebilmesi için toplumun önemli değişim öğelerinden biri olan öğretmenler ve yöneticiler aracılığıyla farkındalığın artırılması, yaratıcı ve yenilikçi projelerin ortaya çıkmasının sağlanması, sosyal girişimcilik ve projeler alanında öğretmenlerin ve dolaylı yoldan gençlerin kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor. Değerli Öğretmenim projesi ile 6 yılı aşkın sürede 52 ilde 130.000’in üzerinde öğretmene ulaşıldı. Proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında öğretmenlerin yanı sıra eğitim alanında görev yapan yöneticilere, okul idare ekiplerine ve lise öğrencilerine yönelik eğitim programları düzenlendi. Proje ile ayrıca bugüne kadar 3 binin üzerinde proje başvurusu alındı. Toplumun sorunlarına yenilikçi ve uygulanabilir çözümler getirmeyi teşvik etmek amacıyla ‘Sosyal Girişimcilik Proje Yarışmaları’nın düzenlendiği projede bugüne kadar gerçekleştirilen 9 yarışma ile 240’tan fazla ödül verildi.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com