Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 16 Eylül 2020 507 Görüntüleme

10 yıl aradan sonra Stephenie Meyer’den yeni kitap!

“Alacakaranlık” serisiyle milyonlarca okuru peşinden sürükleyen Meyer, unutulmaz aşıklar Bella ve Edward’ın hikâyesine on yıl aradan sonra devam ediyor. Aslında hikâye başa dönüyor, ancak bu kez Edward’ın ağzından anlatılıyor. En karanlık detaylar gecenin ortasında bir güneş gibi parlıyor. Nefesler tutuluyor.

Herkesin aklını okuyabilen bir vampirin zihnine süzülmeyi kim istemez ki? Şimdi Edward bizi çağırıyor.
Hazır mısın?

EDWARD’IN ZİHNİNDEN ÇARPICI BİR ALINTI:

“Sessizce iç geçirdi ve sonra yine huzursuzca kıpırdandı, yan tarafına döndü. Hâlâ uyuyor ve rüya görüyordu.
“Edward,” diye mırıldandı yumuşak bir sesle.
Rüyasında beni görüyordu.
Ölü, donmuş bir kalp tekrar atabilir miydi? Sanırım benimki atmak üzereydi.
“Kal,” diyerek iç çekti. “Gitme. Lütfen gitme.”
Rüyasında beni görüyordu ve kâbus bile değildi. Onunla birlikte, rüyasında kalmamı istiyordu.
İçimi dolduran hisleri anlatacak kelimeleri bulmak için çabaladım ama onları tanımlayacak kadar güçlü kelimeler yoktu. Uzun bir süre boyunca içlerinde boğuldum.
Tekrar yüzeye çıktığımda bir zamanlar olduğum adam değildim.
Hayatım bitmeyen, değişmeyen bir gece yarısıydı. Benim için her zaman gece yarısı olması bir gereklilikti. Öyleyse nasıl oluyordu da şu anda gece yarısının ortasında güneş doğuyordu?”

Stephenie Meyer Hakkında

Tüm dünyanın Alacakaranlık serisi ile tanıdığı Stephenie Meyer, 24 Aralık 1973 yılında Hartford, Connecticut’ta doğmuştur. Liseyi Arizona’da okuyan Meyer, Provo Utah’daki Brigham Young Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ni derece ile bitirmiştir. Meyer’in “The Host” adında başka bir kitabı olsa da Alacakaranlık serisi ile tanınmıştır. Hatta Meyer, bir gece gördüğü rüyadan sonra bu seriyi yazmaya karar verdiğini söyler. Bu rüya üzerine 3 aylık bir çalışmadan sonra romanını ortaya çıkarmıştır. İlk önce hiçbir yayınevi kitabı beğenmemiş ve basmak istememiştir ama kitap basılınca milyonlarca okura ulaşmıştır. Ayrıca kitabı adına onlarca ödül alan yazar, defalarca New York Times Bestseller listesine girmeyi başarmıştır. Yazar, Alacakaranlık’ın ardından serinin devamı olan kitapları da yayınlamıştır. Bunlar: Yeniay (2006), Tutulma (2007), Şafak Vakti (2008)’dir. Serinin ilk kitabı olan Alacakaranlık, filme uyarlanmış ve 21 Kasım 2008’de vizyona girmiştir. Hala yoğun bir okuyucu kitlesine sahip olan Meyer, çalışmalarına devam etmektedir.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com