Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 25 Eylül 2020 520 Görüntüleme

Bundan böyle, okula gitmek istemiyorum yakınmalarına geçit yok!

Her çocuk bambaşka duygularla başlar öğrencilik serüvenine. Özellikle okulun ilk günü yaşadıkları heyecanı hiç unutmazlar. Bazı minikler güle oynaya okula gitseler de bazıları ayak diretir, direnir, gitmemek için türlü bahaneler üretir.

Peki, çocuklar neden okula gitmek istemiyor? Onları okula gitme fikrinden ne uzaklaştırıyor? Hiç tanımadıkları bir ortama girmek mi, öğretmenleri olacak bir yabancıya güvenmek mi yoksa daha önce hiç bir araya gelmedikleri bir sınıf dolusu çocukla aynı oyuncakları paylaşmak zorunda kalmak mı?..

Neredeyse her çocuklu ailenin başından geçen bu tür okul kaynaklı stres bozuklukları, Uçanbalık’ın koleksiyonunda yer alan ”okula uyum” temalı kitaplar ile hafifliyor; Mızmız Mırnav, Zeytin ve daha nice kitap kahramanının yönlendirmeleri ve deneyim paylaşımı sayesinde hem çocuklar hem de ebeveynler rahat bir nefes alıyor.

Okula yeni başlayacak çocuklar, Uçanbalık’ın yayımladığı bu sorun odaklı kitaplar sayesinde sadece okula karşı istemsizce geliştirdikleri korku ve endişeleri alt etmeyi öğrenmiyor, aynı zamanda farklı duygu durumlarını tanımanın ve yönetmenin yollarını da keşfediyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com