Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Magazin 11 Eylül 2020 612 Görüntüleme

Birkan Nasuhoğlu, Nova Norda, Canozan ve Sedef Sebüktekin’den Ortak Bir Albüm: “Şarkıların Ev Hali”

Yeni nesil müziğin en başarılı temsilcilerinden Birkan Nasuhoğlu, Nova Norda, Canozan ve Sedef Sebüktekin 8 şarkılık ortak albüm projelerini duyurdu.

Eylül ayı boyunca şehir dışında bir eve kapanarak kendilerini izole edecek dört başarılı sanatçının Universal Müzik Türkiye etiketiyle yayımlanacak albümünün adı “Şarkıların Ev Hali” olacak.

Aynı zamanda çok yakın arkadaş olan dörtlü; birlikte üretecek, paylaşacak ve ayrı ayrı ilerlettikleri başarılı müzik kariyerlerinde birbirlerine yol arkadaşı olacak.

Sanatçılar bu süreçte, yaşayacakları evden düzenli olarak içerikler paylaşarak hayranlarıyla etkileşimde olacaklar. Bu içerikler arasında her bir sanatçının gözünden aktarılacak ev hayatlarından kesitlerin yer aldığı video günlükleri, beste yapımı ve müzisyenlik deneyimleri üzerine soruları yanıtlayacakları videolar ve canlı konserler yer alacak.

Aynı zamanda, bu bir aylık yapım süreci ve yaşantılarından kesitler 140 Journos tarafından görüntülenerek bir belgesele dönüştürülecek.

Birkan Nasuhoğlu Hakkında

Profesyonel müzik kariyerine vokal/gitar görevini üstlendiği Yedinci Ev grubunun 2013 yılında yayımladığı “Şimdi” albümü ile başladı. Grubuyla birlikte 2 albüm, 1 tekli yayınladı. Bu çalışmalarda yer alan 19 şarkının söz ve müziğini yaptı. 2018 senesinde Yedinci Ev’in müzikal yolculuğuna son verme kararı almasıyla birlikte solo kariyeri için çalışmalara başladı.

Elçin Orçun ile yayınladıkları ve dinleyiciler tarafından büyük ilgi gören Varsa Yoksa, Bi’ Fazla şarkılarının yanı sıra Dilhan Şeşen ve Gökhan Türkmen ile de ortak çalışmalar yayınladı.

2019 senesinde 7 tekli ve 5 şarkılık bir EP yayınlayan Birkan Nasuhoğlu, 2020 senesinde de yeni teklileriyle dinleyicilerinin karşısına çıkmaya devam ediyor.

Nova Norda Hakkında

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji + Film mezunu; müzisyen, reklamcı ve medya uzmanı olan Nova Norda, Şubat 2018 de yayımladığı ilk teklisi “Çıktım Bi Yola” ile kurumsal kariyerini bırakarak müzik dünyasına kararlı bir adım attı. Kısa sürede şarkıları, rengarenk kişiliği, dinleyicilerle kurduğu güçlü iletişim ile büyük yol kat eden sanatçı birer ay arayla “Dinozorlar”, “Boşver!” teklilerini yayımladı.

Eylül 2018’de yayımladığı “Varım” şarkısı ile geniş bir hayran kitlesi edinen sanatçı bu hızlı yükselişinin yanında yoğun konser takvimi ile birçok şehir ve organizasyonda sevenleriyle buluştu.

Kasım 2018’de melankolik atmosferiyle sanatçının bambaşka bir yönünü ortaya koyduğu “Beni Biraz” adlı teklisini yayımladı ve hemen arkasından çok sevilen “Varım” ve “Dinozorlar”ın akustik versiyonlarını yayımladı.

Ülkenin dört bir yanını festivallerle turlayan Nova, “Zor” ve “Kuzeye Kaç!”ı yayımladı ardından yarın yokmuşçasına sevme hissini incelikle işlediği hem sound’u hem müzikal kimliği ile çok farklı bir şarkı olan “Kim Üzdü Seni” ile birkaç ay süren sessizliğini bozdu ve ara vermeden konser ve festivallerde seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

Canozan Hakkında

Can Ozan müzik hayatına 13 yaşında herkesin evinde olan standart klasik gitarla başladı. 15 yaşında Kasdav Liselerarası Müzik Yarışması’na katıldı. Biriken bestelerini ilk defa 2015’te “Delirmiyorsan Tebrikler” ve “Bisey Var” albümlerinde yayınladı. 2017’de “Derlemeler” albümünü çıkardı. 2018 yılında yayımladığı “Dolunay” albümü kendisine ciddi bir dinleyici kitlesi kazandırdı.

Deniz Tekin ile yaptıkları “Transatlantik” şarkısı uzun süre Spotify listelerinde kaldı. Ayrıca Zeynep Bastık, Sedef Sebüktekin, Nova Norda, Damla Eker, Dolu Kadehi Ters Tut, Şenceylik, Yiğit Seferoğlu, Ne Jupiter, Ufuk Kevser ve Umut Döven gibi isimlerle ortak projelerde bulundu.

Türkçe folk ezgilerinden avrupai elektronik tınılara, herhangi bir müzik türüne kök salmayı reddeden Can Ozan’ın, bugüne kadar yayımladığı 73 tane şarkı bulunmaktadır

Sedef Sebüktekin Hakkında

Sedef Sebüktekin, İstanbul’da doğdu. Lisede davul çaldı, eşzamanlı olarak gitarda besteler yaptı ve şarkılarını seslendirmeye başladı. Üniversiteye geçtiğinde odasında kayıtlar yapmaya başladı. “Kısalar” adını verdiği, her hafta besteleyip, kaydedip yayımladığı 1 dakikalık şarkıcıklar, müziğini insanlarla paylaşmak adına attığı ilk adım oldu. 2015’te Sofar Istanbul’da seslendirdiği Canozan şarkısı; “Bul Beni” ile daha geniş bir kitlenin ilgisini çekti. Ardından 2016-17’de “Hayalin Kadar”, “Deli Değilsin” ve “Bugün İçicem” gibi yine kendi evinde kaydettiği ve kendi halindeki ruhunu yansıtan şarkılarıyla yoluna devam etti. 2017-18’de “Sen İstersin”, “Seni Uyurken İzlemek” ve “Kayboluyorum” gibi elektronik öğelerle buluşturulmuş şarkıların yanı sıra “Günler Kısa” gibi akustik şarkılar da üretmeye ve paylaşmaya devam etti. 2018’de Netflix dizisi Hakan Muhafız’da “Kayboluyorum” şarkısına yer verildi. 2019’da “Ara”, 2020’de “Unutmam Lazım” ve “Gözün Doysun” teklilerini çıkardı. Melankolik bir ruh halinde salınma hissi uyandıran şarkılarını paylaşmaya devam etmekte.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Kaan Duygulu “Yalan”

Kaan Duygulu “Yalan”

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com