Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 30 Temmuz 2020 554 Görüntüleme

Kadıköy’lü Çiğdem Tunç’un, Kadıköy Belediyesi’ne Kırgınlığı

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Park’ta Sanat etkinliğine tiyatrocular tarafından tepkiler sürüyor. Bir çok tiyatro oyuncusunun sosyal medya sayfalarında paylaşımlar yaparak organizasyona tepkisini dile getirirken bazı ünlü tiyatrolar gösterim için onaylanmış oyunlarını geri çektiklerini sosyal medya hesaplarından kamuoyuna duyurdular. Geçtiğimiz yıl 3 ayrı oyunu ile bir çok salonda gösteriler düzenleyen yılların Kadıköylü sanatçısı Çiğdem Tunç’a bu konu hakkında ne düşündüğünü sorduk, verdiği cevabı aşağıda yayınlıyoruz.

Çiğdem hanım siz sosyal medya hesaplarınızda Kadıköylü olduğunuzu ve Park’ta Sanat etkinliği nedeni ile Kadıköy Belediyesindeki yetkili kişilere hakkaniyetsiz davrandıklarını ima ederek kırgınlığınızı belli ettiniz bize bu konu ile ilgili neler anlatmak istersiniz.

Kim demiş 21. yy da şövalyeler yok diye? İşte Ali Poyrazoğlu, Süheyl & Behzat Uygur, Volkan Severcan dostlarımız, meslektaşlarımız, Türk tiyatrosunun mihenk taşları, Kadıköy Belediyesi etkinliği Park ‘ta Sanat kapsamında, oyunları “seçici kurul” tarafından onaylanmış olmasına rağmen, etkinlikten ayrılma kararlarını net bir şekilde kamuoyuna duyurdular.. Neden böyle yaptılar, çünkü ilk başta başvuru formları el altından, belli başlı tiyatroların haberdar olup diğerlerinin olmayacağı şekilde, hakkaniyetsiz ve el altından ulaştırıldı.. İkincisi, aynı seçici kurul yıllardır aynı isimlere yer veriyor, diğerlerine, defalarca başvuru yapmasına rağmen bir türlü Özgürlük parkı tiyatro etkinliklerinde yer vermiyorlardı. Çiğdem Tunç Tiyatrosunun başına geldiği gibi. Kamuoyunda yükselen sesler, seçimlerin siyasî doğrultuda yapıldığı, çizgisi apolitik olan bir tiyatronun ağzıyla kuş tutsa da, tiyatro kooperatifi veya benzeri bir yapıya dahil olmadan bu kuruldan onay asla alamayacağı şeklindedir. Tüm bunları üzülerek, hayret ederek, kalbi kırılarak duyuyor ve doğma büyüme bir Kadıköy’lü, sahneye üç yaşında ilk kez Kadıköy halk eğitim merkezinde sahneye çıkmış ve sanat dünyasının son kırk yılına imzasını atmış bir insan olarak neden diye sormak istiyorum. Neden? Kim olduğunu asla öğrenemediğim seçici kurulun gözüne girmek için elimize pankart alıp, sokaklara dökülüp slogan mı atmamız lazım?

 

Yapmıyorum kardeşim ben aktivist değilim, ben prova yapıyor, oyunlar sahneye koyuyor ve ekmeğimin peşinde tüm Çiğdem Tunç Tiyatrosu ekibiyle birlikte bu özel tiyatroyu yaşatmak için canhıraş mücadele veriyorum.. Her kesime, her görüşe eşit mesafede kalmak istiyorum.. Ey seçici kurul; ben bu sezon perde açtığım her oyunda en ön sıraları BİLABEDEL, aylardır canını hiçe sayarak mücadele veren SAĞLIK ÇALIŞANLARINA tahsis ediyorum. Sosyal demokrasiyi sizden öğrenecek değiliz, biz Atatürk ‘ün ÖĞÜN, GÜVEN, ÇALIŞ ilkelerini kırk yılı aşkın bir süredir kendi hayatımızda uyguluyoruz. Sanat tüm siyasetlerin üstündedir. Sizden rica ediyorum LÜTFEN SANATA SİYASET KARIŞTIRMAYIN.

BHA Yaşar ŞENYÜZ

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com