Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Eğitim 13 Temmuz 2020 710 Görüntüleme

Adana Sakıp Sabancı Ortaokulu’ndan dereceyle mezun olan öğrenciler ödüllendirildi

Sabancı Vakfı’nın başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği ödül programları kapsamında verilen “Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri”, Adana Sakıp Sabancı Ortaokulu’ndan ilk üç dereceyle mezun olan öğrencilere takdim edildi.

Sabancı Vakfı’nın başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği ödül programları kapsamında verilen “Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri”, Adana Sakıp Sabancı Ortaokulu’ndan ilk üç dereceyle mezun olan öğrencilere takdim edildi. 2019-2020 eğitim-öğretim döneminden en yüksek derece ile mezun olan ilk üç öğrenciye toplamda 50 Cumhuriyet altını verildi.

Sabancı Vakfı’nın Adana’da temellerini attığı ilk eğitim kurumlarından biri olan Sakıp Sabancı Ortaokulu’nun 2019-2020 eğitim-öğretim yılı mezunlarından okulunu birincilikle tamamlayan Büşra Çalışır’a 25, ikincilikle mezun olan Ada Altunbaş’a 15 ve üçüncülükle tamamlayan Işıl Hepsağ’a 10 Cumhuriyet altını ve başarı sertifikaları verildi. Dereceyle mezun olarak Sakıp Sabancı Eğitim Ödülü alan üç öğrenci lise öğrenimleri boyunca da Sakıp Sabancı Başarı Bursu ile desteklenecek. Sabancı Vakfı tarafından başlatılan ödül programları kapsamında aralıksız 26 yıldır öğrencilere eğitim, sanat ve spor alanlarında ödüller veriliyor.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ödül almaya hak kazanan öğrencilere ilettiği mesajda, “Türkiye genelinde 78 yerleşim merkezinde 39 eğitim kurumu, 19 öğrenci yurdu, 16 öğretmenevi, 15 kültür merkezi, 7 sosyal tesis, 5 spor tesisi, 4 sağlık kurumu, 4 kütüphane yaptırarak 120’den fazla eseri toplumun hizmetine sunduk. Kalıcı eserler inşa etmenin yanında onların içerik olarak da desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Ve bu konuda somut adımlar atıyoruz. İlk okullarımızdan biri olan Sakıp Sabancı Ortaokulu her yıl 1.700 öğrenciyi hayata hazırlıyor. Bu yıl pandemi nedeniyle her yıldan farklı ve zor geçen bir dönemi başarı ile tamamlayarak yeni bir döneme doğru ilerliyorsunuz. Sabancı Vakfı olarak sizi, ailelerinizi ve bu zor dönemde en büyük destekçileriniz olan değerli öğretmenlerinizi kutluyoruz” dedi.

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com